<p>De aankomst van de vluchtelingen vorige week dinsdagavond bij het voormalige Rabo-kantoor in de Hoogstraat.</p>

De aankomst van de vluchtelingen vorige week dinsdagavond bij het voormalige Rabo-kantoor in de Hoogstraat.

(Foto: Paul van den Dungen )

Montfoort werkt hard door aan opvang vluchtelingen uit Oekraïne

  •   keer gelezen

MONTFOORT • De Montfoortse gemeenschap leunt niet achterover, sinds de gemeente vorige week dinsdag als een van de eerste in de regio een aantal vluchtelingen heeft opgenomen.


Vanuit het Ondernemersfonds is intussen Montfoort Hulp Oekraïne opgericht die de inwoners van de gemeente Montfoort wil informeren, helpen, ondersteunen en stimuleren bij hulpacties voor vluchtelingen uit Oekraïne. Er wordt nog gekeken naar mogelijke opvanglocaties, voedsel, kleding en straks scholing, recreatie en mogelijk werk. 

Hou daarvoor de site www.montfoorthulpoekraine.nl en de Facebook-groepen als Je bent een Montfoortenaar als…, Je bent pas een Linschotenaar als …… en natuurlijk Montfoort Hulp Oekraïne in de gaten. 

Vooral het team Bouw en het team Vervoer & Transport hebben hulp nodig. Vergeet ook niet om financieel te steunen. De doneeractie is hard nodig.

Zaterdag 26 maart is er vanaf 15.00 uur een Oekraïne Band Aid benefietconcert op het sportpark van Montfoort SV’19 met een hapje en een drankje. De opbrengst is ook voor Montfoort Hulp Oekraïne. 

Dit is nog maar een begin waarvan niemand nu nog weet waar het zal eindigen. Montfoort is er klaar voor en heeft al laten zien waar samenwerking toe kan leiden.

Lees ook het eerdere artikel over de aankomst van de vluchtelingen.

Paul van den Dungen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten