IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone

Sport 577 keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJsseloever Dames 1 heeft zondag 2-2 gelijk gespeeld bij Nieuwegein Dames 1. IJsseloever kwam wel tot een 0-2 voorsprong, maar Nieuwegein kwam langszij door het benutten van strafcorners. Degradatie komt nu wel heel dichtbij.

IJsseloever is samen met Etten-Leur D1 en Berkel-Rodenrijs D1, een van de degradatiekandidaten. De nummers 11 en 12 degraderen naar de 2e Klasse. Nummer 10 in de poule blijft in de 1e Klasse. IJsseloever staat 11e en heeft wedstrijdpunten nodig voor een plekje hoger in de poule.

Het eerste kwart speelt zich bijna geheel af op de helft van Nieuwegein. IJsseloever zet flink druk en voert aanval na aanval uit. De verdediging van Nieuwegein moet alles op alles zetten om tegendoelpunten te voorkomen. Een strafcorner voor IJsseloever wordt door de Nieuwegeinse keeper gestopt.

In het tweede kwart gaat IJsseloever op dezelfde speelwijze verder. Met snel hockey en met veel druk op Nieuwegein, creëert het team aanvallen en kansen. Het resulteert dan in strafcorners en lange corners. Nieuwegein ziet kans om enkele keren uit te breken en een tegenaanval op te zetten. De bal wordt opgevangen door de verdediging en de keeper of eindigt naast het doel. Tegen het einde van het tweede kwart werpt het hockeyspel van IJsseloever zijn vruchten af. Een aanval is dan wel succesvol en er wordt 0-1 gescoord.

In het derde kwart krijgt Nieuwegein langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd. IJsseloever blijft nog steeds sterk spelen en creëert veel kansen. Zeven minuten verder in de wedstrijd lukt het IJsseloever om de score verder uit te breiden. Na een fraaie actie scoort het team 0-2. Als de druk dan iets minder wordt, heeft Nieuwegein meer mogelijkheden. In de laatste minuut krijgt het een strafcorner, waaruit 1-2 wordt gescoord.

In het vierde kwart is het een gelijkwaardige wedstrijd geworden. Beide teams creëren kansen en mogelijkheden. In de 1e minuut is het Nieuwegein die voor het doel van IJsseloever komt. De keeper voorkomt de gelijkmaker. Dan zijn er weer enkele kansen voor IJsseloever voor het doel van Nieuwegein. Als Nieuwegein daarna weer aan de bal is, raakt het de IJsseloever doelpaal. Bij de daaropvolgende aanval komt de IJsseloever goalie in actie en werkt met een fraaie redding de bal weg.

Drie minuten later is het de Nieuwegeinse goalie die haar doel redt na een aanval van IJsseloever. Nieuwegein blijft zoeken naar kansen en mogelijkheden om gelijk te maken. In de slotfase krijgt het die kans. Na een aanval krijgt het een strafcorner. De slag op het doel wordt gestopt door de IJsseloever keeper. Er volgt dan nog een strafcorner, waarbij IJsseloever stand houdt, maar toch een overtreding begaat. De daaropvolgende strafcorner wordt door Nieuwegein benut en staat het 2-2. In de laatste minuten van de wedstrijd stijgt de spanning nog, maar verdere scores blijven uit.

Nieuwegein behoudt de 9e plek in de poule en heeft nu 22 punten.
IJsseloever blijft op de 11e plek staan, maar komt met het zwaar bevochten wedstrijdpunt wel gelijk met Etten-Leur op 13 punten. Volgende week zondag, 28 april, lijkt een spannende wedstrijdronde te worden voor de onderste vier teams in de poule. IJsseloever Dames 1 speelt thuis tegen Berkel-Rodenrijs D1. Etten-Leur D1 speelt dan thuis tegen Nieuwegein D1. Etten-Leur, IJsseloever en Berkel-Rodenrijs hebben alle drie de wedstrijdpunten hard nodig voor handhaving in de Eerste Klasse.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56