Afbeelding
Foto: Gemeente Lopik

Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward

Nieuws 484 keer gelezen

LOPIK • Thijmen Schimmel (23) uit Benschop heeft het hart op de goede plek. Onder meer door zijn enthousiaste inzet als voetbaltrainer voor jongeren met een beperking ontving Thijmen de Jongerenaward uit handen van burgemeester Laurens de Graaf, kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka.

Uit de ingediende voordrachten werd Thijmen door de jury unaniem als winnaar gekozen. “Alles getuigt van grote inzet, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Thijmen is daarmee een voorbeeld voor anderen en verdient hiervoor alle eer”, aldus de jury.

Thijmen geeft sinds zijn 18e jaar kundig, enthousiast en geduldig training aan (zaal)voetballers met een beperking bij Omnisport in Benschop. Daarnaast is hij scheidsrechter bij kampioenschapswedstrijden van de zaalvoetbalcompetitie in sporthal De Bosrand. 

En Thijmen doet nog meer
Thijmen helpt ook bij sportevenementen, zoals de tompoucenloop op Koningsdag, de avondvierdaagse (als verkeersregelaar) en scholenclinics voor volleybal. Sinds twee jaar traint hij voetballers met een beperking in IJsselstein, geeft hij voetbaltraining op hoger niveau, vlagt hij elk weekend op de KNVB-velden in bijvoorbeeld Heerlen, Volendam en Enschede waar hij momenteel opklimt naar de divisiewedstrijden en was hij een waardevolle KNVB-jeugdscheidsrechter. Ten slotte treedt Thijmen op als coach bij voetbaltoernooien van de KNVB-Friends-League voor kinderen en jongeren met een beperking.

Het beste
Thijmen is altijd vrolijk, goedlachs, niet lui en zeer waardevol voor de jongeren die hij training geeft. Een jongeman die jongens en meiden met een beperking en een moeilijke leeftijd van 12 tot 25 jaar zeer enthousiast maakt om te voetballen. Hij motiveert de jongeren om op hun niveau het beste uit zichzelf te halen.

De Jongerenaward 
De gemeente Lopik reikt de Jongerenaward uit aan jongeren tussen de 6 en 25 jaar die zich bijzonder hebben ingezet voor een ander of voor de gemeente Lopik, die een bijzondere prestatie hebben geleverd of een bijzondere daad hebben verricht of die een goed initiatief hebben genomen. Aan de winnaar van de Jongerenaward worden een cadeaubon, oorkonde en bloemen uitgereikt.

Een jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, kinderburgemeester Jessie Broekhuizen, raadslid Tirza van der Stok, basisschooldirecteur Pieter van Dijk en jongerenwerker Yoeri Dudka, heeft de aanvragen beoordeeld. De jury heeft gekeken naar de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdienste(n) voor de gemeente Lopik en de voorbeeldfunctie voor anderen.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Aangehouden Montfoortse drugsdealer krijgt last onder dwangsom Nieuws gisteren
Afbeelding
Podcast 'Iconen van de Geschiedenis' over het verraad van Benschop Nieuws 1 mei, 22:56
• Foto ter illustratie
Provincie Utrecht geeft korting op fietshelm Nieuws 1 mei, 11:56
• In de Basiliek aan de Nicolaasstraat.
Gedichten van leerlingen bij Dodenherdenking in IJsselstein Nieuws 1 mei, 11:00
• Willem kan precies vertellen waarom dit werk geweldig is.
Wie helpt Willem (78) in de dierenweide bij Ewoud? Nieuws 1 mei, 08:00
• De natuurspeeltuin in het Montfoortse Stadspark is bijna klaar.
Aanleg natuurspeeltuinen uiteindelijk toch haalbaar Nieuws 30 apr, 16:37
• Terug naar de jaren 70 met ABBA Fever.
Drie dagen lang feest met IJsselstein Live Nieuws 30 apr, 16:21
Afbeelding
BMM Band houdt aangename traditie in ere Nieuws 30 apr, 15:50