•  Barbier Noureddine Maatougui aan het werk in zijn barbershop M-Style.
• Barbier Noureddine Maatougui aan het werk in zijn barbershop M-Style. Foto: Linda de Kort

Barbier Noureddine denkt graag met je mee

Zakelijk 1.042 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Met één blik op het haar van de jongen die bij hem in de stoel zit, zegt Noureddine Maatougui: ‘Dat wordt standje 1,5”. De vader kijkt mee: “Ik dacht dat we de vorige keer standje 2 hadden gebruikt.” “Dat kan ook”, lacht Noureddine. “Maar met standje 1,5 heb je hier een mooie overloop en is het toch gedekt aan de zijkanten.” Meer hoeft de vader niet te horen: “Dan wordt het standje 1,5.”

Als de jongen klaar is, blijkt standje 1,5 inderdaad het mooiste resultaat te geven. “De klant is koning, maar ik ben altijd eerlijk en denk graag met mijn klanten mee,” lacht Noureddine.

Noureddine zit al bijna 40 jaar in het kappersvak. Sinds kort zit hij met zijn barbershop M-Style in de Utrechtsestraat in IJsselstein. “Ik heb alles gedaan; dames, heren, kleuren, knippen. En nu ben ik al jaren als barbier werkzaam. Voordat ik hier terecht kwam, had ik 15 jaar een barbiershop in Vianen.” 

Als een tovenaar
Barbiers werken voornamelijk met mannelijke kapsels en baarden. Tijdens de knipbeurt bij de jongen loopt Noureddine als een tovenaar om hem heen en pakt regelmatig een andere trimmer, een andere schaar, een andere tondeuse en het scheermes om het haar helemaal naar zijn zin te krijgen. En binnen de kortste tijd is de jongen helemaal klaar en strak geknipt.

Door zijn jarenlange ervaring ziet Noureddine precies wat wel of niet past bij een klant. Of wat er mogelijk is. “Soms komt een klant met een foto waarop allemaal ingewikkelde figuren in de zijkanten van het haar zijn geschoren. Met de vraag of ik dat ook kan doen. Ik zie meteen of zo’n foto is gefotoshopt en dus niet echt. Dan zeg ik meteen eerlijk dat die figuren niet zullen lukken. Maar gelukkig heb ik genoeg andere variaties die ik wel goed kan doen.”

Wat het leukste is aan zijn werk? Daar hoeft Nouredinne niet lang over na te denken: “Dat mensen blij naar buiten lopen.”

M-Style is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.30 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.30 uur tot 16.00 uur. Knippen kost 15 euro, voor kinderen tot 12 jaar 12 euro, het scheren van de baard en het trimmen van de baard is allebei 10 euro, knippen en baard samen is 23 euro, de contouren bijwerken kost 6 euro en klassiek met schaar knippen is 18 euro. Mensen zijn welkom zonder afspraak of kunnen even bellen met 06 - 42868299.

Linda de Kort

Redacteur Het Kontakt - Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Mevrouw Hage en de heer Kromwijk met burgemeester Van Domburg op het bordes van het Historisch Stadhuis.
Twee lintjes in IJsselstein Nieuws 22 uur geleden
• Mevrouw Kok-van Zuijlen, de heer Kok, mevrouw Langenberg, burgemeester Laurens de Graaf, Thijmen Schimmel (winnaar Jongerenaward) en de heer Van den Berg
Vier inwoners gemeente Lopik koninklijk onderscheiden Nieuws 22 uur geleden
• De gedecoreerden met hun partners en burgemeester Van Hartskamp.
Koninklijke onderscheidingen voor zes inwoners gemeente Montfoort Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 25 apr, 23:29
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 25 apr, 14:56
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21