• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1. Foto: Gemeente Montfoort

Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht

Nieuws 881 keer gelezen

MONTFOORT • De bouw van 210 woningen in fase 1 van het plangebied De Bleek in Montfoort nadert gestaag. Wanneer met de bouw kan worden begonnen hangt echter af van de Raad van State. Die moet zich nog buigen over een aantal bezwaarschiften.

In december 2023 stemde de gemeenteraad unaniem in met het bestemmingsplan van De Bleek fase 1 in Montfoort. Ook ondertekenden de gemeente en projectontwikkelaar BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling (BPD) een samenwerkingsovereenkomst. Verder kan vanaf nu ook ingeschreven worden op een officiële aanmeldlijst voor geïnteresseerden in een koopwoning.

In De Bleek fase 1 komen 210 woningen aan de zuidkant van het plangebied, vlakbij de Tiendweg. Tweederde van de woningen in fase 1 valt binnen het segment betaalbaar. Er komen ongeveer 65 sociale huurwoningen, ongeveer 70 koopwoningen tot 390.000 euro v.o.n. of huur tot circa 1.100 euro per maand. De overige ongeveer 75 woningen worden in het segment boven 390.000 euro gerealiseerd. 

Recent ondertekenden Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1. Hiermee is de intentie om samen te werken omgezet in een definitieve samenwerking voor dit project.

Planning

Nadat de gemeenteraad in december vorig jaar unaniem instemde met het bestemmingsplan, lag het plan zes weken ter inzage. Naar aanleiding hiervan is een aantal beroepsschriften ingediend bij de Raad van State. Als de uitspraak door de Raad van State gedaan is, kan een nadere planning opgezet worden.

Naam woningbouwproject bekend

Projectontwikkelaar BPD heeft ‘Valkenweide’ als naam voor het woningbouwproject gekozen. Bij de keuze voor de naam is gezocht naar iets dat kenmerkend is voor Montfoort. Het is een verwijzing naar de dichtbij gelegen historische stadsmolen en de agrarische landerijen waar de woningen straks gerealiseerd worden.

Officiële aanmeldlijst voor woningen Valkenweide staat online

Het is vanaf nu mogelijk om in te schrijven als geïnteresseerde op de officiële aanmeldlijst. Dit kan via www.nieuwbouw-valkenweide.nl. De volgorde van aanmelding kan straks worden gebruikt bij de toewijzing van de woningen.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Rock 'n rollband The Wink onbetwiste winnaar Fulco's Battle of The Bands Nieuws 6 mei, 16:55
• Moniek verhuisde met haar bloembinderij van Benschop naar IJsselstein.
Bloembinderij de Hooibergh maakt mensen blij Zakelijk 6 mei, 16:50
Afbeelding
Voortgang voorjaarscompetitie BC Apollo Sport 6 mei, 11:57
Afbeelding
IJFC bindt SV Lopik aan de zegekar Sport 6 mei, 11:10
Afbeelding
Oud-speler Jesse Donker nieuwe hoofdtrainer VVIJ Sport 6 mei, 10:41
• Bouw van flexwoningen in Montfoort.
Cazas Wonen wil woningzoekenden helpen met kant-en-klare woningen Nieuws 6 mei, 10:01
Afbeelding
Ook aandacht voor IJsselsteinse Roma tijdens Dodenherdenking met fotoverslag 6 mei, 09:15
Afbeelding
Bevrijdingsvuur na ingetogen herdenking Nieuws 6 mei, 09:12