Heren IJsseloever in slotfase langs Zwart-Wit

Sport 406 keer gelezen

IJSSELSTEIN • De hockeyers van IJsseloever hebben zondag de spannende wedstrijd tegen Zwart-Wit met 3-2 gewonnen. De verlossende winnende goal viel pas twee minuten voor tijd.

Na de afslag voor het eerste kwart zet IJsseloever de tegenstander meteen onder druk. In de 9e minuut krijgt IJsseloever een vrije slag, net buiten de cirkel van Zwart-Wit. Als de bal in de cirkel wordt gespeeld, wordt hij daarna hard het doel ingeslagen en staat het 1-0. Zwart-Wit moet zich dan terugvechten in de wedstrijd en krijgt twee minuten later een kans. Een strafcorner wordt benut waarna het gelijk staat. Lange tijd heeft IJsseloever balbezit en lijkt Zwart-Wit de kat uit de boom te kijken. Wanneer Zwart-Wit weer balbezit krijgt, krijgt het in de 16e minuut weer een strafcorner, maar die wordt niet benut.

In het tweede kwart spelen beide teams enigszins afwachtend. Er worden wel mogelijkheden tot scoren gecreëerd, maar echte kansen zijn er niet.

In het derde kwart zijn die kansen er dan wel. Eerst krijgt Zwart-Wit een strafcorner. De IJsseloever verdediging weet de bal echter de cirkel uit te werken. Dan krijgt IJsseloever een lange corner, maar komt niet door de Zwart-Wit verdediging heen. IJsseloever blijft met veel druk op de helft van Zwart-Wit spelen, maar stuit steeds op de verdediging.

In het vierde kwart zetten beide teams er duidelijk een tandje bij. De strijd wordt iets feller. Eerst krijgt IJsseloever een strafcorner, maar benut hem niet. Vijf minuten later krijgt Zwart-Wit een strafcorner en scoort 1-2. Daarna krijgt Zwart-Wit weer een kans, maar stuit dan op de IJsseloever keeper. Met nog acht minuten te spelen krijgt IJsseloever weer een kans. Na een fraai opgezette aanval, wordt 2-2 gelijk gemaakt. Met nog twee minuten op de klok volgt een verlossend 3-2, na een vrije slag aan de kop van de cirkel. In de laatste minuut probeert Zwart-Wit nog terug te komen, maar slaagt daar niet in.

Voor zowel IJsseloever als Zwart-Wit blijft de stand in de poule onveranderd, Zwart-Wit staat 6e en IJsseloever 7e. In punten is IJsseloever wel dichter bij Zwart-Wit gekomen. Het verschil is nu nog maar één punt.
Op 14 april speelt IJsseloever Heren 1 uit bij Phoenix Heren 1.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 4 uur geleden
Bestelbus knalt op personenwagen op N228 bij Montfoort Nieuws 4 uur geleden
• Voorzitter Han Theil overhandigde een  'Vestingbrood' en Molenbier van De Windotter.
Yselvaert opent vaarseizoen 2024 met nieuwe Vestingvaart Nieuws 8 uur geleden
• Vrouwe IJsselstein Swingt in het verzorgingshuis.
Muzikale traktatie voor bewoners woonzorgcentra Nieuws 22 uur geleden
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen Sport 29 apr, 12:42
Na regen komt zonneschijn: Koningsdag 2024 in IJsselstein MET FOTO'S (UPDATE) EN VIDEO'S 28 apr, 22:18
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30