• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig. Foto: Tony Buijse

Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen

Sport 422 keer gelezen

IJSSELSTEIN • IJsseloever Heren 1 won zondag in een volstrekt gelijkwaardige wedstrijd met 3-2 van Berkel-Rodenrijs. Een strafbal bleek uiteindelijk beslissend. De dames zakten daarentegen verder weg in de degradatieput.

De twee gelijkwaardige herenteams hadden evenveel aanvallen, strafcorners, lange corners en mogelijkheden. Bij het ingaan van het vierde kwart was de stand nog 1-1. In de 3e minuut krijgt IJsseloever een strafcorner, die wordt niet benut, maar er volgt wel een vrije slag. In de cirkel maakt Berkel-Rodenrijs een overtreding die wordt bestraft met een strafbal. Deze wordt feilloos ingeslagen waarna IJsseloever op 2-1 voorsprong komt. Berkel Rodenrijs laat zich niet uit het veld slaan en zoekt de gelijkmaker. Vier minuten later is het zo ver. Berkel-Rodenrijs benut een strafcorner: 2-2. Na twee minuten krijgt IJsseloever op zijn beurt een strafcorner, gevolgd door nog een strafcorner die hard wordt ingeslagen. De stand blijft 3-2.
IJsseloever behoudt de vierde plek in de poule. In punten nadert het nu de top 3. Theoretisch zou het nog tweede kunnen worden met recht op play-offs voor promotie naar de Promotieklasse.

Dames dieper in problemen

Dames 1 speelde doelpuntloos gelijk tegen mede-degradatiekandidaat Berkel-Rodenrijs. Doordat Etten-Leur won van Nieuwegein, komt zowel voor IJsseloever als voor Berkel-Rodenrijs degradatie heel dichtbij. Handhaving hebben de teams niet meer zelf in de hand. In punten zitten de teams dicht bij elkaar.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Nedereindse Plas waar de gemeente Utrecht zonnepanelen wil plaatsen.
Nog steeds weerstand tegen plannen Nedereindse Plas Nieuws 23 uur geleden
Cabauwse rommelmarkt viert 25-jarig jubileum Nieuws gisteren
• Nicolette van den Hadelkamp te midden van haar succesvolle werk.
Kunstenares Nicolette derde in hitserie The Outstanding Artist Nieuws 13 mei, 17:15
Brandweer rukt uit voor rokende auto in IJsselstein 112 13 mei, 12:57
Bingoteam verrast IJsselsteinse organisaties Nieuws 13 mei, 09:43
Amazing Stroopwafels sluiten cultureel seizoen af in stijl Nieuws 13 mei, 09:36
• SV Lopik verloor de cruciale degradatiewedstrijd tegen Nita uit Nieuwer ter Aa met 2-3.
SV Lopik vrijwel gedegradeerd, IJFC verspeelt kansen en andere ontknopingen Sport 13 mei, 09:19
Heren IJsseloever zeker van handhaving in Overgangsklasse Sport 13 mei, 09:10