Montfoort SV’19 kansloos onderuit, Benschop verslaat IJFC en ander voetbal

Sport 361 keer gelezen

Montfoort SV’19 verloor in Huizen met 3-0 van koploper Zuidvogels. Beide ploegen kregen kleine kansen, maar de thuisclub had in Nigel van Zelst, die een hattrick scoorde, een koele afmaker. Na een kwartier spelen tikte Van Zelst zijn eerste goal binnen. Na een half uur werd het elftal van Gert Kruys uitgespeeld, waarna Van Zelst opnieuw trefzeker was. De tweede helft was een formaliteit. Montfoort SV’19 kon het Zuidvogels niet moeilijk maken, waarbij de thuisclub rustig afwachtte op een kansje dat komen ging. De twee komende twee weken spelen de Montfoorters wedstrijden: eerst thuis tegen De Meern en dan uit tegen Argon. Om bij de laatste vijf plaatsen weg te blijven zijn de punten hard nodig.

Montfoort SV’19 kansloos onderuit tegen koploper

Benschop wint burenruzie van IJFC

Benschop versloeg het IJsselsteinse IJFC met 2-1. Ondanks een vroege voorsprong: David Verweij verlengde een lange bal van Mike Vergouw, die Martijn de With op zijn beurt tegen de touwen kopte, kwam de burenruzie maar niet los. Er was wel veel strijd. Mike Vergouw zette de thuisclub op 2-0. In de laatste min voor de pauze kreeg Tim van de Brugge een levensgrote kans, maar Benschop-doelman Jesper van den IJssel was op zijn hoede en voorkwam de 2-1 ruststand. In de tweede helft zakte Benschop in, waardoor IJFC meer in balbezit kwam en kansen kreeg. Die werden echter niet benut. Pas in de 90ste minuut was Gerben Renes trefzeker en daar bleef het bij. Een top-4 positie lonkt voor de Benschoppenaren. Daarna volgde een gezellige derde helft, waarin beide teams en hun supporters genoten.

Koploper VVIJ maakt geen fout

VVIJ versloeg op het IJsselsteinse sportpark Groenvliet Delta Sports’95 uit Houten met 2-0. De gasten speelden afwachtend en liepen het elftal van Mo Touh het spel maken. ,,Delta Sports had een mooie serie neergezet, maar ik had niet het gevoel dat we van deze ploeg zouden gaan verliezen,” aldus Touh. ,We hadden de wedstrijd onder controle. De score had hoger uit kunnen vallen. Giorgio Molenbeek scoorde voor rust en Raphaël Verheul bracht in de tweede helft de marge op twee. We hebben nog vijf duels te gaan. We spelen goed, maar zullen in elk duel ervoor moeten zorgen hard te blijven werken en feller te zijn dat de tegenstanders.”

Zure nederlaag voor Cabauw

Cabauw verloor op eigen veld onnodig met 1-2 van FC Perkouw, dat vrouwe Fortuna aan zijn zijde had. In de gelijkwaardige eerste helft schoot Jarno Butter de Perkouwenaren op voorsprong. Vlak voor rust gaf de arbiter de scorende thuisclub geen voordeel na een Perkouwse handsbal. Cabauws vaste strafschoppennemer Stan van Bemmel moest van de man in het zwart naar de kant, omdat hij een bloedneus had. Frank Rooken zette zich vervolgens achter de bal, maar schoot deze hoog over. De paal voorkwam na rust tot twee keer toe de gelijkmaker, waarna FC Perkouw in de omschakeling opnieuw toesloeg. ,,Het regende daarna kansen voor ons,” vertelde Cabauw-trainer Bert Potuyt na afloop. ,,Hun doelman moest met rood naar de kant en werd vervangen worden door een veldspeler. Stan van Bemmel maakte de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.”

SPV’81 in slotfase erop en erover

SPV’81 won dankzij drie goals in het laatste kwartier met 1-3 van Kamerik. De Polsbroekenaren begonnen zwak en keken lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan. ,,Gelukkig kan mijn conditioneel sterke elftal wedstrijden omdraaien,” vertelde SPV-trainer Kenneth Nelstein trots. ,,Dit keer was Ken Wiltenburg de animator op het middenveld. Hij groeide uit tot de beste man op het veld. In het laatste kwartier waren Stijn Achterberg, Lex van Maurik en Sander Koolwijk voor ons trefzeker. Zo doen we goede zaken in de competitiestand (top-4, red) en de derde periode, waarin we nu leiden.

SV Lopik moet vrezen voor nacompetitie

SV Lopik verloor thuis met 0-2 van het Utrechtse Desto en ziet een veilige positie uit het zicht verdwijnen. De thuisclub begon niet scherp en kreeg al snel een goal tegen. ,,Daarna waren er kansen op de gelijkmaker, die helaas niet viel,” aldus SV Lopik-trainer Jitse Boonstra. ,,Vervolgens krijgen we weer een te gemakkelijke treffer tegen, waarna we achter de feiten aanholden. Spelers die terugkomen van blessures zijn nog niet in staat het verschil te maken. Ons veilig spelen zit er niet meer in, maar als nummer voorlaatst zijn we in de race voor een nacompetitieplek. En daar gaan we voor.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Iedereen is van harte welkom bij Debbie en Michel in Meridiaan Hairstyling.
Debbie en Michel openen kapsalon Meridiaan Hairstyling Zakelijk 4 uur geleden
Bestelbus knalt op personenwagen op N228 bij Montfoort Nieuws 4 uur geleden
• Voorzitter Han Theil overhandigde een  'Vestingbrood' en Molenbier van De Windotter.
Yselvaert opent vaarseizoen 2024 met nieuwe Vestingvaart Nieuws 8 uur geleden
• Vrouwe IJsselstein Swingt in het verzorgingshuis.
Muzikale traktatie voor bewoners woonzorgcentra Nieuws 22 uur geleden
• Beide teams waren volstrekt gelijkwaardig.
Heren IJsseloever winnen dankzij strafbal; dames dieper in problemen Sport 29 apr, 12:42
Na regen komt zonneschijn: Koningsdag 2024 in IJsselstein MET FOTO'S (UPDATE) EN VIDEO'S 28 apr, 22:18
Regen kan sfeer niet drukken tijdens Koningsdag in Montfoort en Linschoten MET FOTO'S EN VIDEO'S 27 apr, 20:46
• Wethouder Rob Jonkers, wethouder Ruimtelijke Ordening, en Esther Agricola, regiodirecteur Noord-West bij projectontwikkelaar BPD, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor De Bleek fase 1.
Start bouw 210 woningen De Bleek fase 1 voorzichtig in zicht Nieuws 27 apr, 08:30