• Schoolclinics voor in totaal ruim 1.000 kinderen bij HC IJsseloever.
• Schoolclinics voor in totaal ruim 1.000 kinderen bij HC IJsseloever. Foto: Tony Buijse

Hockey voor alle IJsselsteinse basisscholen

Sport 473 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Een jaarlijks terugkerend evenement bij Hockey Club IJsseloever is de Schoolclinic. In de week van 22 mei werden de basisscholen uit IJsselstein uitgenodigd om met alle groepen een hockeyclinic te komen volgen.

Op speelse wijze maken kinderen dan kennis met de hockeysport. De meeste leerkrachten planden de clinic in plaats van hun reguliere gymles. Voor de kinderen was het een leuk uitje.

Verdeeld over de hele week bezochten de Tandem, de Ark, de Torenuil, het Kasteel, de Agnesschool en de Minstreel de IJsselsteinse hockeyclub. De kinderen werden in kleine groepjes verdeeld, die verschillende oefeningen deden. Er waren hindernisbanen, waar je de bal met je hockeystick door- en langs allerlei hindernissen moest voortbewegen. In een partijtje Knotshockey konden twee teams een echte wedstrijd tegen elkaar spelen. Vanaf de stip in de cirkel konden de kinderen proberen een doelpunt te maken in het hockeydoel dat speciaal voor de clinic was aangepast met een op een doek afgebeelde keeper. In het doek waren gaten aangebracht waardoor dan de bal geslagen moest worden. Na afloop was ere voor alle scholieren limonade en kregen zij nog een tasje met een leuk presentje mee.

Voorzitter Erik Huls organiseert jaarlijks de schoolclinics voor basisscholen in de regio. Dit jaar ontving hij ruim 1.000 leerlingen uit IJsselstein. Het evenement kan plaats vinden dankzij de hulp van een flink aantal vrijwilligers. Zij zorgen voor de begeleiding van de kinderen tijdens de verschillende oefeningen. Een van de sponsors van de club verzorgde het vervoer tussen de scholen en de hockeyclub. Met name de groepen uit de onderbouw maakten hier gebruik van.

Hoewel het voor Erik Huls een zeer intensieve week is, vindt hij dit wel een van de leukste evenementen die de club organiseert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
VIVES volleybal leden in nieuwe shirts dankzij de sponsoren Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Meester Paul voor even terug in IJsselstein Nieuws 3 okt., 17:19
Afbeelding
Onbekende Montfoortse schilderijen te zien in De Knoperij Nieuws 3 okt., 17:16
Afbeelding
Feest 50-jarig De Clinckhoeff voor en door de buurt Nieuws 3 okt., 16:51
Afbeelding
Alvast vrijwilligers nodig voor nieuwe Bibliotheek Montfoort Nieuws 3 okt., 16:39
Afbeelding
Gemeente IJsselstein betaalt ruim 8 ton aan RMN Nieuws 3 okt., 16:31
Afbeelding
IJsselsteinse rode beuk vooralsnog tweede in boomverkiezing Nieuws 3 okt., 16:29
Afbeelding
Feestelijke prijsuitreiking eerste Spellensatie IJsselstein Nieuws 3 okt., 09:06