Bittere pillen voor VVIJ en ander regiovoetbal

Sport 1.010 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Beide hoofdmachten van VVIJ uit IJsselstein verloren hun wedstrijden met 1-0.

Het zaterdagelftal ging in Utrecht op een slecht te bespelen grasmat met 1-0 onderuit tegen koploper Elinkwijk, dat voor rust de betere ploeg was. De IJsselsteinse gasten kregen nauwelijks kansen. In de tweede helft kwam de thuisclub aan de leiding via een onterecht gegeven strafschop,” aldus VVIJ-trainer Mo Touh. VVIJ-zondag verloor in Soest met 1-0 van SO Soest. In deze gelijkwaardige wedstrijd profiteerde de thuisclub van een situatie, toen een verdediger van VVIJ geblesseerd was en nog gewisseld moest worden. Een lob, waarbij de bal gedragen werd door de wind, verraste de IJsselsteinse doelman.

IJFC redt ’t niet in blessuretijd

IJFC verloor in Maarssen met 1-0 van de gelijknamige kampioenskandidaat. Na een doelpuntloze eerste helft, waarin beide ploegen goede kansen kregen, bleef IJFC na rust loeren op de openingstreffer. Nadat IJFC-doelman Kyran Buisman de thuisclub van scoren afhield, kreeg Vincent Griffioen een aantal goede kansen. Ook hij stuitte op de uitblinkende doelman van Maarssen. Een keer werd er ten onrechte afgefloten vanwege buitenspel, toen Griffioen doorbrak. In blessuretijd slaagde Maarssen erin Buisman te verschalken. In de hectisch slotminuten voorkwam de paal de gelijkmaker na een effectvolle hoekschop van Ruben van Rooijen.

Benschop start inhaalrace

Zaterdagtweedeklasser Benschop speelde in Houten met 1-1 gelijk tegen Delta Sports’95, dat enkele plaatsen hoger op de ranglijst staat. Na een hoekschop, waarbij de bal goed viel voor een Houtenaar, kwam Benschop op achterstand. De goed oplettende Daimios Damkalis zag de doelman van de thuisclub te ver voor zijn doel staan en verschalkte hem met een fraaie lob. In de tweede helft gaven beide ploegen weinig kansen weg. De komende twee duels krijgt Benschop tegenstanders die in de buurt op de ranglijst staan. Bij een goede reeks kan Benschop aanhaken bij de middenmoot.

Nuttige overwinning SV Lopik

SV Lopik won in Utrecht met 0-1 van studentenvereniging Odysseus’91en klimt dankzij deze driepunter naar de zesde plaats. ‘’De wedstrijd was aardig in balans”, aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ‘’Ik merkte dat beide ploegen zoekende waren na de lange winterstop. Na een vrije trap van Gianni de Bruin zetten Thomas Bakker ons op voorsprong in deze faire wedstrijd. De zege komt als geroepen. De top-5 heeft een aardig gat geslagen, maar de rest zitdicht bij elkaar.”

Linschoten op de goede weg

Linschoten versloeg Alphense Boys met 3-0 en nadert de veilige middenmoot. In de vierde klassen van het zaterdagvoetbal in West 2 degraderen de laatste vier ploegen naar een nieuw te vormen vijfde klasse. Linschoten staat nog net onder de rode streep. De thuisclub had met de volle wind tegen het betere van het spel. Vahid Demirbas scoorde op aangeven van Isa Kurt de openingstreffer. Hij verdubbelde nog voor rust de score met een intikker, nadat Tom Mooij de bal tegen de paal mikte. In de tweede helft kwam Alphense Boys er helemaal niet meer aan te pas. Tot een hoge score kwam het niet. Alleen Tom Mooij schoot van verre afstand nog raak.

SPV’81 onderuit tegen kampioenskandidaat

SPV’81 verloor in Polsbroek met 1-4 van Bergambacht, dat strijdt voor promotie. De wind, die dwars over het veld stond, speelde beide ploegen parten. De gasten namen de leiding, maar drukten niet door. De thuisclub kreeg meer vat op de wedstrijd. Sander Koolwijk leverde een loepzuivere voorzet af, die Stijn Achterberg verzilverde. ,,In de tweede helft tapte Bergambacht uit een ander vaatje,” vertelde SPV-trainer René Eyra. ,,Na balverlies op het middenveld, kwam onze tegenstander, die beschikt over rappe aanvallers er snel uit. De 1-2 was een domper. Daarna werd de ruimte tussen de linies groter en kwamen wij er niet meer aan te pas. De 1-4 einduitslag geeft de verhoudingen wel goed weer.”

Cabauw snoept koploper Haastrecht punten af

Cabauw speelde in Haastrecht tegen de gelijknamige koploper met 2-2 gelijk. De Cabauwenaren zetten met de wind in de rug de thuisclub vast op eigen helft. Nik Jongbloed schoot Cabauw op voorsprong. Haastrecht trok echter halverwege de eerste helft het initiatief naar zich toe. Door goals van Lars Harmsen en Stephan Bakker, die een terugspeelbal onderschepte, ging de gastheer met een voorsprong aan de thee. ,,De afspraak was om na rust Cabauw vast te zetten en de score uit te breiden,” vertelde assistent-trainer Mo Darrazi, die de afwezige Marco Versloot verving. ,,Wij hielden ons goed staande en gaven weinig kansen,” zei een tevreden Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,In de slotfase kregen we de beloning voor het harde werken. Wessel Streng bracht ons verdiend langszij.”

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 19 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14