VVIJ maakt gehakt van Woerden en ander voetbal in de regio

Sport 961 keer gelezen

VVIJ maakt gehakt van Woerden

De IJsselsteinse zaterdagderdeklasser VVIJ versloeg Woerden overtuigend met 7-3 en houdt een kleine kans op deelname aan de nacompetitie. ,,Daarom wilden we per se winnen,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh. ,,Pas bij een 5-1 stand namen we wat gas terug. Onze goals werden gemaakt door Giorgio Molenbeek, Casper Baggen, Sam van Rooijen, Ido Looren de Jong (2x) en Lowen van Ee. Onze openingstreffer maakte Woerden zelf. In de laatste competitieronde spelen we een uitwedstrijd tegen Nieuw Utrecht, dat de titel nog kan winnen. Elinkwijk en onze buurman IJFC moeten verliezen om nog als vierde te eindigen. De kans dat dit scenario gaat uitkomen, is heel klein, maar we gaan ervoor.”

IJFC verspeelt eerste kans op deelname nacompetitie

Het IJsselsteinse IJFC verloor in Utrecht met 1-0 van Elinkwijk en moet aankomende zaterdag winnen van JSV Nieuwegein op een plek in het ‘voetbaltoetje’ veilig te stellen. Het elftal van trainer Erwin de Bruin, die een week eerder al opmerkte, dat er nog geen prijs behaald was, nam het initiatief. Na wat schermutselingen kreeg Joey Hirdes een grote mogelijkheid. Hij kapte zijn directe tegenstander slim uit, maar werd met een forse sliding van scoren afgehouden. De thuisclub zag kans uit een van zijn eerste aanvallen te scoren. In de tweede helft konden Youri van Zwieten en Rowan Mankers hun inspanningen niet belonen met de gelijkmaker. De Utrechtse doelman was op dreef en hield de nul.

Benschop verspeelt voorsprong en verliest

Het reeds gedegradeerde Benschop verloor in Nieuwegein na een 0-2 voorsprong met 4-2 van Geinoord, dat nog niet veilig is. Nadat Lucas van Dam met twee fraaie treffers Benschop op voorsprong zette, stroopte de thuisclub de mouwen op. Mede door een strafschop gingen beide ploegen met een gelijke stand aan de thee. ,,Na de rust was er sprake van een gelijkwaardige wedstrijd,” vertelde Benschop-trainer Raymond van der Kort. ,,De wedstrijd kon alle kanten op. Geinoord kwam op voorsprong, waarna wij alles of niets speelden voor een beter resultaat. Zoals zo vaak dit seizoen lukte dat niet.”

Jordy Keja redt SV Lopik

SV Lopik is op doelsaldo zo goed als veilig na de 1-2 winst in Utrecht tegen DVSU. ,,De inbreng van Jordy Keja, die in blessuretijd de gelijkmaker scoorde en meteen daarna de assist gaf waaruit Thijs Beekhuizen onze zege veilig stelde, is een jongensboek waard,” kraaide SV Lopik-trainer Mark Imandt uit. ,,Deze jongen stond na een bedrijfsongeval en een meniscusblessure twee jaar langs de kant. Vanaf februari is hij langzaam begonnen met een opbouw, die hem weer op niveau moest brengen. Hij deed het de laatste weken uitstekend in het tweede elftal en verdiende een invalbeurt in de hoofdmacht. Na een uur spelen kwamen we met 1-0 achter tegen een beter DVSU. De weer fitte Jordy Keja redde ons in de slotfase. Alleen als we zaterdag met 10-0 verliezen moeten we de nacompetitie in. In mijn laatste wedstrijd als trainer van SV Lopik gaat dat echt niet gebeuren.”

SPV’81 officieel gedegradeerd

Na het 3-0 verlies in en tegen Gouda is degradatie een feit voor het Polsbroekse SPV’81, dat al weken wist dat de afdaling naar de vijfde klasse niet meer te voorkomen was. ,,Gisterenavond hoorde ik dat mijn spits Stijn Achterberg zijn hand gebroken had,” vertelde SPV-trainer René Eyra. ,,Een verkeerde stomp tegen een boksbal was de oorzaak. Ondanks zijn gemis in de punt van de aanval konden we nog lang stand houden. Vlak voor de rust viel uit een klutssituatie voor ons doel de eerste Goudse treffer. Meteen na de pauze viel de 2-0. Joran Houdijk had vervolgens pech dat zijn stiftbal over de keeper met een stuit op de harde ondergrond ook over de lat scheerde. De knock out viel vlak voor tijd.”

Cabauw kan zich richten op de nacompetitie

Cabauw won in Waddinxveen met 1-2 van het veilige Be Fair en bleef voor de negende wedstrijd op rij ongeslagen. ,,We staan in de derde periode achter kampioen SCH’44 uit Harmelen op de tweede plaats, maar de tiende plek in de stand betekent nacompetitie spelen,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips. ,,Voor het moraal is het fantastisch dat Nik Jongbloed en Stan van Bemmel de snel opgelopen achterstand wegpoetsten. Lat en paal stonden een grotere zege in de weg. Onze laatste negen duels speelden we vrijwel met dezelfde spelers. We hebben het laten liggen in de tweede periode, waarin we maar 5 punten behaalden. Op 3 juni spelen we om 16.00 uur onze eerste nacompetitiewedstrijd na het Lopikerwaardtoernooi tegen een vijfdeklasser, die voor promotie speelt.”

Nog geen nacompetitie voor Linschoten

Linschoten verloor in Zegveld met 3-2 van Siveo’60, dat zich dankzij deze driepunter veilig speelde. Linschoten is nog niet zeker van deelname aan de nacompetitie. De thuisclub stond binnen 25 minuten mede dankzij een curieus verkregen strafschop met 3-0 voor. Nadat Nick de Kort bij een 2-0 stand een paar grote kansen miste, verkleinde Isa Kurt de achterstand vlak voor rust wel. De aansluitingstreffer in de tweede helft kwam ook van zijn voeten. Een kopbal van Dion Braakensiek, die geblokt werd, had een beter lot verdiend. Zaterdag kan bij thuiswinst op het Waddinxveense Be Fair alsnog de nacompetitie bereikt worden.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 21 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14