VVIJ verliest koppositie, knappe uitzege Montfoort SV’19 en ander voetbal

Sport 755 keer gelezen

Knappe uitzege Montfoort SV’19

montfoort • Koploper Montfoort SV’19 versloeg in het Noord-Hollandse Zunderdorp HBOK met 1-2. De thuisploeg zocht aansluiting met de staart van de middenmoot en startte sterk. Binnen tien minuten kon de aanhang van HBOK al juichen. Montfoort SV’19 herstelde zich knap. Via Thomas Koense en Emrie Bakker ging het elftal van Gert Kruys, die zijn contract met een jaar verlengde, met een voorsprong aan de thee. Montfoort SV ‘19 hield in de tweede helft de formatie gesloten en wist het HBOK moeilijk te maken met scherpe uitvallen. Daan van de Poll had pech dat twee inzetten van hem de paal raakten. De gastheer zette in de slotfase nog een keer aan, maar doelman Robin Vianen gaf geen krimp.

VVIJ verliest koppositie

ijsselstein • Koploper VVIJ verloor op eigen veld met 0-2 van het Culemborgse Vriendenschaar. Houten, dat wel won, is de nieuwe lijstaanvoerder. Na een doelpuntloze eerste helft sloegen de gasten na rust toe. ‘’Het zag er niet naar uit, dat wij deze wedstrijd zouden gaan verliezen,” vertelde VVIJ-trainer Mo Touh na afloop. ‘’De arbiter keurde hun eerste goal met een sterke buitenspellucht goed. We gingen geforceerd op zoek naar de gelijkmaker, die helaas niet viel. In de slotfase counterde Vriendenschaar naar een veiligere marge. Dit was onze laatste duel voor de winterstop. Ik weet zeker dat we ons gaan herpakken om in 2023 weer fris voor de dag te komen.”

SV Lopik-JSV gestaakt na blessure doelman

lopik • De wedstrijd van SV Lopik tegen JSV Nieuwegein duurde maar elf minuten. De Lopikse aanvaller Henrik Verweij kwam ongelukkig in botsing met de Nieuwegeinse doelman, die daarbij geblesseerd op de grond bleef liggen. ‘’Hij had een korte tijd geen zicht rechts en zijn ogen draaiden weg, hoorde ik,” aldus Lopik-trainer Mark Imandt. ‘’De schrik zat er bij beide elftallen goed in. Er kwam een ambulance om de onfortuinlijke doelman naar het ziekenhuis te vervoeren. Dat duurde enige tijd, waardoor de scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken.”

Linschoten langs laagvlieger Stolwijk

linschoten • Linschoten versloeg laagvlieger Stolwijk met 2-0. Nadat de Stolkers drie opgelegde kansen misten, nam de thuisclub via een rake vrije trap van Sam da Cruz de leiding. In de tweede helft gingen de bezoekers fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. ,,Als je die niet benut, dan sta je na afloop met lege handen,” merkte de trainer van Stolwijk gelaten op. De Linschotenaren leken ook hun kruit te hebben verschoten. In de slotfase viel uit een hoekschop de bal voor de voeten van Jelle Baars, die met een vlammend schot de zege veilig stelde.

IJFC en Benschop waren afgelopen zaterdag vrij.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 21 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14