• Links Liefe van Wulfften Palthe (clubkampioen Recreatie 2022), rechts Marit Verhoef (clubkampioen Selectie 2022)
• Links Liefe van Wulfften Palthe (clubkampioen Recreatie 2022), rechts Marit Verhoef (clubkampioen Selectie 2022) Foto: Aangeleverd

Na twee jaar weer clubkampioenschappen SSS Lopik

4 jul, 10:43 Sport

LOPIK  • Gymnastiek- en turnvereniging SSS Lopik heeft zaterdag na twee jaar eindelijk weer haar clubkampioenschappen kunnen houden.

In de ochtend waren de clubkampioenschappen voor de selectie turnsters in twee ronden geknipt. In de vroege ochtend kwamen de jongste turnmeiden in actie. Onder het toeziend oog van vaders, moeders, opa’s en oma’s vertoonde zij hun talenten. Aan het einde van deze ronde mochten 3 turnsters het podium betreden. Isa de Vos werd eerste, Esmee Verhoef tweede en Lotte van Vliet ging er vandoor met de bronzen beker. In de tweede ronde kwamen de oudere selectie turnsters in actie. Binnen deze ronde vonden 2 wedstrijden plaats. In de middenbouw was Lynn vd Akker de grote winnaar en behaalde de eerste plaats. De tweede plaats was voor Mirjam Eskes en de bronzen beker ging mee naar huis met Femke Rietveld. 

De wedstrijd tussen de meiden uit de bovenbouw was zoals gebruikelijk weer superspannend. De meiden liggen wat niveau betreft erg dicht bij elkaar en het is dus vaak de vorm van de dag die de doorslag geeft. Vandaag was het Marit Verhoef die de gouden beker in ontvangst mocht nemen. Lena de Vos behaalde de tweede plek en Elle van Wegen mocht op het podiumdeel met nummer 3 plaatsnemen. 

Na de twee ochtend rondes kon de clubkampioen ook bepaald worden. Clubkampioen word je als je als turnster de oefeningen het netste hebt afgewerkt. Dit is dus de turnster met de hoogste E-score. Bij de selectie turnsters ging deze titel dit jaar naar Marit Verhoef, zij mag zich dus Clubkampioen Selectie 2022 noemen. 

In de middag mochten de recreatie turn(st)ers het tegen elkaar opnemen. Onder het toeziend oog van trotse familieleden werkte zij hun oefeningen af. Bij de een lukte dat wat beter dan bij de ander, maar inzet hebben ze allemaal volop getoond. De jury had een zware opgave om de punten te verdelen, de concurrentie was groot. Uiteindelijk was er voor 3 kinderen plaats op het podium in de twee wedstrijden. In de recreatie onderbouw was het Lola van Vlooten die het hoogste podium deel mocht betreden, gevolgd door Fem Schoormans (tweede) en Layla Zaazouz (derde). Bij de meiden in de middenbouw waren het de zussen Van Wulfften Palthe die er met de eerste twee prijzen vandoor gingen, Liefe werd eerste en Fenne tweede. De derde plaats was voor Noa Willems. 

Ook in de recreatie ronde werd er een club kampioen gekroond. Het was Liefe van Wulfften Palthe die zich Clubkampioen Recreatie 2022 mag noemen en de bijbehorende beker in ontvangst mocht nemen. Zij had in de middag de oefeningen het netste afgewerkt. 

Alle kinderen die niet op het podium kwamen hebben een medaille ontvangen voor hun geleverde prestatie. Het bestuur wil hierbij nog alle vrijwilligers bedanken die zich hebben ingezet om deze wedstrijden mogelijk te maken! Na afloop werd de dag onder het genot van een broodje knakworst, hamburger, salade en een drankje afgesloten. 

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 8 uur geleden
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen gisteren
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14
Afbeelding
Archiefonderzoek naar korenmolen De Hoop Algemeen 14 aug, 09:00
Afbeelding
Grote schuurbrand in Lopik slaat niet over naar stal, geen gewonden 112 14 aug, 02:31