• Scholieren mochten om de beurt een doelpunt maken tijdens de School Clinics bij HC IJsseloever.
• Scholieren mochten om de beurt een doelpunt maken tijdens de School Clinics bij HC IJsseloever. (Foto: Tony_Buijse)

Jaarlijkse hockeyclinics voor jeugd bij IJsseloever

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Tegen het eind van het seizoen nodigt de hockeyclub basisscholen uit om met hun groepen 3 tot en met 8 kennis te komen maken met de hockeysport. In samenwerking met Pouw Vervoer worden de klassen opgehaald uit Lopik, Cabauw, Linschoten, Benschop, Lopikerkapel en Polsbroek. De meeste IJsselsteinse kinderen komen met de fiets. 


Op Sportpark IJsseloever krijgen de scholieren vervolgens een alternatieve gymles voorgeschoteld, waarin zij een uur lang een hockeytraining krijgen. De scholieren en hun begeleiding worden door een groep vrijwilligers opgevangen, waarna er wordt begonnen met oefeningen. Op speelse wijze worden enkele basisvaardigheden van het hockey bijgebracht. Afsluitend wordt er een partijtje hockey gespeeld. Wanneer de kinderen weer terug naar school gaan, krijgen zij nog een leuk aardigheidje mee.

Voorzitter Erik Huls heeft 17 basisscholen uit de regio uitgenodigd. Er kwamen gedurende de week ruim 1800 kinderen naar de hockeyvelden op Sportpark IJsseloever. En dat is een aantal waar Erik stiekem wel een beetje trots op is. Het maakt de Hockey School Clinics volgens hem tot het grootste sportevenement in IJsselstein. Bij HC IJsseloever krijgen de schoolkinderen de kans om zelf te ervaren hoe leuk een hockeytraining is. Het enthousiasme is groot, zowel bij de scholieren als bij de begeleidende leerkrachten. Na deze clinic mogen zij tot aan de zomervakantie ook nog gratis komen trainen. Natuurlijk hoopt Erik een aantal van deze kinderen volgend seizoen te mogen verwelkomen in een van de hockeyteams.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten