Fikse nederlaag VVIJ (zo) en ander voetbal in de regio

Sport 868 keer gelezen

Fikse nederlaag VVIJ (zo)

Zondagtweedeklasser VVIJ verloor in Amstelveen zijn laatste competitiewedstrijd met 5-0 van Roda’23. De IJsselsteinse zondagtweedeklasser moet zich in de nacompetitie veilig spelen om de horizontale overstap te maken naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal. Bij degradatie stroomt de hoofdmacht in in de derde klasse. Op zondag 12 juni is in een thuiswedstrijd VSV uit Velserbroek de eerste horde.

Montfoort SV’19 sluit af met zege

Montfoort SV’19 versloeg hekkensluiter GRC’14 uit Giessen met 3-1. De gasten namen voor rust verrassend een voorsprong tegen een sterker Montfoort SV’19. In de tweede helft zag het publiek een constant aanvallend Montfoort, dat de vertrekkende trainer Theo de Boon met een zege afscheid wilde laten nemen. Dat lukte. Christian Perrier kopte raak na een voorzet van Timo Bakker. Tien minuten voor tijd sloeg de thuisclub twee keer toe. Mike van Oostrom zette Montfoort SV’19 op voorsprong. Kort daarna legde Perrier de bal terug op Teun Ros die snoeihard uithaalde.

Uitgeblust Benschop kansloos bij Geinoord

De alles-of-niets-wedstrijd tegen Delta Sports had bij Benschop, dat zich veilig speelde, de nodige spaanders opgeleverd. Zes vaste basisspelers waren niet beschikbaar en Geinoord had in Nieuwegein weinig moeite om een 6-1 zege te boeken. Toch kwam het ernstig verzwakte Benschop sterk uit de startblokken. David Verweij zette de Benschoppenaren verrassend op voorsprong. Nog voor rust draaide de thuisclub, die nog kans had op een periodetitel, de rollen om en nam een 2-1 voorsprong. In de tweede helft was het snel gedaan met Benschop en liep het veel fittere Geinoord simpel uit naar de ruime zege.

IJFC verliest van kampioen De Meern

IJFC verloor in en tegen De Meern, dat de titel reeds veroverd had, met 4-0. Het IJsselsteinse IJFC is reeds veroordeeld tot de nacompetitie en hoopt het tweedeklasserschap te behouden. Ondanks dat er niets meer op het spel stond, maakten beide teams er een redelijke en relaxte wedstrijd van. De thuisclub opende vlak voor rust de score. In de tweede helft besliste De Meern de ongelijke strijd.

SV Lopik komt slecht begin niet te boven

SV Lopik verloor in Vianen met 2-0 van SC Everstein. Voor rust waren de Lopikenaren niet bij de les. De thuisclub zette goed druk en nam een 2-0 voorsprong. ,,In de tweede helft speelden we veel beter,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Het zat ons in de afwerking echter niet mee.”

Nipte zege Cabauw

Cabauw versloeg in Waddinxveen het reeds gedegradeerde ASW met 2-3. Tom Schaars werkte een achterstand weg, waarna Jens Vermeulen en Stan van Bemmel de zege veilig stelden. ,,We waren veel sterker en lieten veel kansen onbenut,” aldus Cabauw-trainer Herman Verrips.

VVIJ (za) gaat hogerop

Zaterdagvierdeklasser VVIJ won in Utrecht met 1-3 van het reeds gedegradeerde Faja Lobi KDS. Dylan Rijnders en Tamer Ugur zetten de IJsselsteiners snel op een comfortabele 0-2 voorsprong. De aansluitingstreffer verontrustte VVIJ niet. In de tweede helft besliste Ayrton Belchior Emidio het duel met zijn vijftiende seizoenstreffer.

Linschoten aan goede kant score

Linschoten versloeg het reeds gedegradeerde Sportief uit Noorden met 5-3. Een hoofdrol was weggelegd voor Vahid Demirbas, die de eerste vier Linschotense treffers scoorde. Bij een 4-1 stand ontving Demirbas rood van de prima leidende arbiter, omdat hij in een emotie zijn schoen uittrapte om aan te geven dat er een overtreding op hem gemaakt was. De schoen raakte echter de scheidsrechter, die daarna de kaart trok. Sportief kwam terug tot 4-3, maar een benutte strafschop van Tom Mooij in de slotminuut bracht de marge weer op twee.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 21 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14