IJFC verliest, ruime zege Benschop en ander voetbal in de regio

Sport 366 keer gelezen

Montfoort SV’19 herstelt zich na de pauze

Montfoort SV’19 won in Zaltbommel met 1-2 van Nivo Sparta. De zege kregen de Montfoorters niet cadeau. De thuisclub was beter en kwam verdiend op voorsprong. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg Montfoort SV’19 enkele kansen. ,,Dat gaf voldoende moraal om er in de tweede helft flink tegenaan te gaan,” vertelde Theo de Boon. ,,Mijn spelers hadden de midweekse wedstrijd tegen Huizen nog in de benen, maar daar merkte ik na rust niet veel meer van. Emrie Bakker scoorde al snel de gelijkmaker, waarna er een gelijkopgaande strijd ontstond. Bart Roelofs rondde een kwartier voorbereidend werk van Timo Bakker doeltreffend af. In de slotfase stonden we onder druk, maar via uitvallen hadden we de wedstrijd al eerder moeten beslissen.”

Benschop schiet na rust uit zijn slof

Benschop boekte een belangrijke 6-1 zege op Nieuwland ASC uit Amersfoort en behoudt zo de kans om zich op eigen kracht veilig te spelen. In de gelijkopgaande eerste helft namen de gasten de leiding. ,,Dat was een fikse tegenvaller,” vertelde Benschop-trainer Marten Boverhof na afloop. ,,Het was al een wedstrijd van aanhaken of afhaken. ,,Dit keer konden we ons gelukkig herpakken. Goals van Lucas van Dam, die later nog een keer zou scoren, en Jimmy Vendrig gaven ons vleugels. Het werd ook eens tijd dat we ons beloonden. Doelpunten van Daimios Damkalis (2x) en een wereldgoal van invaller Bob Bijvoet maakten het feest compleet.”

Trainer weg van verliezend IJFC

IJFC verloor op eigen veld met 0-2 van Maarssen. In plaats van Jitse Boonstra, die besloot te stoppen als trainer van de IJsselsteinse zaterdagtweedeklasser, zat Patrick van Oort als zijn vervanger in de dug-out. Na een doelpuntloze eerste helft verkeek doelman Kyran Buisman zich op een hoge bal, waarna een speler van Maarssen de bal in het lege doel kon schuiven. Traves Wright dacht de gelijkmaker te scoren, maar de doelman van de gasten bracht volgens vriend en vijand de bal van achter de doellijn weer in het veld. De arbiter vond dat de bal niet in zijn geheel over de lijn was geweest. Deze klap kwam IJFC niet meer te boven.

VVIJ (za) beslist duel voor rust

Zaterdagvierdeklasser VVIJ won met 3-0 van Hertha uit Vinkeveen. Alle goals vielen voor rust. Volgens coach Mo Touh speelde VVIJ de beste eerste helft van dit seizoen. ,,We waren 80% in balbezit en de goals vielen na schitterend samenspel. Ayrton Belchior Emidio opende al na vijf minuten spelen de score. Bradley van Bommel en Lowen van Ee brachten de marge op drie. De tweede helft was van mindere kwaliteit, maar de inzet van mijn team bleef top. We blijven het goed doen in de tweede periode en titelkansen zijn nog steeds aanwezig.”

SV Lopik slaat toe in de laatste minuut

SV Lopik won na een 0-1 ruststand met 2-1 van het Utrechtse Odysseus’91. De gasten hadden voor rust lange tijd het betere van het spel en kwamen verdiend op voorsprong. Na een tactische omzetting kwam de thuisclub beter voor de dag. ,,Ik had aanvaller Gianni de Bruin de opdracht gegeven om hun uitblinkende aanvoerder, die achterin speelde, te schaduwen,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. ,,Hij ging echter zwerven over het hele veld, waardoor ik De Bruin in de aanvalslinie miste. Na een half uur spelen hebben we dat omgezet en kregen we Odysseus eronder. Patrick Broekhuizen maakte na een actie van De Bruin de gelijkmaker. Nadat Kevin Thie tien minuten voor tijd een grote kans miste, schoot hij in de slotminuut wel raak.”

Belangrijke zege Cabauw

Cabauw versloeg dankzij een goede tweede helft Gouderak met 3-1en haakt aan in het linkerrijtje. Na een doelpuntloze eerste helft zette Hugo Mudde de thuisclub op voorsprong. Een fraai afstandsschot van Bob Olde Heuvelt gaf Gouderak nog enige moed op een beter resultaat. ,,In de rust had ik mijn team op scherp gezet, omdat winst ons ver van de vier onderste plaatsen zou brengen,” vertelde Cabauw-trainer Herman Verrips na afloop. ,,Het duurde even, maar de vechtlust keerde terug. Twee treffers van Stan van Bemmel waren voldoende voor de drie belangrijke punten.”

Goed startend SPV’81 alsnog onderuit

SPV’81 verloor in Polsbroek met 2-4 van Hazerswoudse Boys, dat dit seizoen pas twee keer verloor. Lex van Maurik schoot de thuisclub verrassend op voorsprong, waarna de bezoekers via een benutte strafschop en een tweede treffer de rollen omdraaide. Na een rake vrije trap van Ivo Sluis veerde het thuispubliek op. ,,Het was jammer dat we ver in de blessuretijd van de eerste helft opnieuw op achterstand kwamen,” verzuchtte SPV-trainer René Eyra na afloop. ,,In de tweede helft zakte Hazerswoudse Boys in en liet ons het spel maken. Counterend waren ze heel gevaarlijk, maar pas in de slotfase stelden zij hun zege veilig. Zaterdag spelen we tegen Ammerstol. Als we daar de drie punten pakken zijn we zo goed als veilig.”

Linschoten kraakt Alphense Boys

Linschoten versloeg in Alphen hekkensluiter Alphense Boys met maar liefst 0-9. Vahid Demirbas scoor de voor rust een onvervalste hattrick. Het aluminium stond een hogere ruststand in de weg. De thuisclub kwam er niet aan te pas. In de tweede helft voerde Linschoten de score flink op via Joey van Kouwen, Nick de Kort (2x), Daan Rozenboom, Jordi de Vormer en Benjamin Borst. De Linschotenaren stijgen naar de veilige tiende plaats.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 16 uur geleden
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31