<p>Alle genomineerden in &nbsp;galapak en -jurk.</p>

Alle genomineerden in  galapak en -jurk.

(Foto: PB Holland)

Wouter van Midden Polsstokverspringer van het Jaar

  •   keer gelezen   Sport

LOPIKERWAARD • Op het uitgestelde gala - vanwege corona -  van de Polsstokbond Holland zijn de jaarprijzen van 2021 uitgereikt. De klassementwinnaars hebben het geborduurde leidersshirt ontvangen, met de eindstand van het klassement. Dit zijn: Senioren, Jaco de Groot (Kamerik), dames, Demi Groothedde (Jaarsveld), junioren, Reinier Overbeek (Benschop), jongens, Roy Velis (Benschop) en bij de meisjes, Suzanne Mulder (Vlist).


Wouter van Midden (Vlist) bleef de medegenomineerde voor bij de verzieking tot springer van het jaar, Wouter sprong afgelopen seizoen zijn beste seizoen ooit, hij heeft zijn pr verbeterd naar 21.42 meter. Maar Wouter piekte op het beste moment van het seizoen; op het NK in Burgum. Hij zette al vroeg in de wedstrijd de verste afstand neer. De afgelopen jaren heeft Wouter een enorme groei laten zien, en dit belooft nog wat voor de komende jaren. Wouter heeft een kleine bronzen springer als herinnering aan deze verkiezing ontvangen.

Suzanne Mulder uit Vlist mag zich het talent van het jaar 2021 noemen, ze versloeg bij deze verkiezing clubgenoot Karsten Klarenbeek (Vlist) en Lieke Stolwijk (Bodegraven). Suzanne ging als topfavoriet bij de meisjes het seizoen in. Ze miste het erepodium slechts 2 keer en won maar liefst 15 dagtitels. Suzanne vervolgt haar polsstok carriere vanaf komend seizoen bij de dames, die er met Suzanne een flinke concurrent bij hebben.

De springers maken zich nu weer op voor het nieuwe seizoen, we gaan ervanuit dat we dit jaar op 14 mei kunnen starten met de competitie om het de ABZ De Samenwerking klassement. Meer informatie is te vinden op de website van de Polsstokbond Holland: www.pbholland.com

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten