<p>Ook tegen Volley Zuid uit Rotterdam hoefden de Vives-mannen - in het rood - geen set in te leveren.</p>

Ook tegen Volley Zuid uit Rotterdam hoefden de Vives-mannen - in het rood - geen set in te leveren.

(Foto: Peter van Zijl)

Volleyballers Vives stomen maar door

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • Het begint zelfs voor de ambitieuze volleyballers van het IJsselsteinse Vives wat saai te worden. In vier gespeelde wedstrijden stonden de heren nog maar een enkele set af. De overige duels werden met de volle 4-0 gewonnen, zowel uit als thuis in de IJsselhal. Tegen Volley Zuid uit Rotterdam ging het niet veel anders.


Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Volley Zuid uit Rotterdam was dan ook het doel om de strakke lijn tegen de nummer 10 van de ranglijst voort te zetten. De IJsselsteinse selectie begon wel enigszins gehavend aan de wedstrijd, zodat succes niet bij voorbaat verzekerd was. Jacco Hoogendoorn had de woensdag voor de wedstrijd op de training zijn hand gebroken, waardoor het team vier tot zes weken geen beroep op hem kan doen. Daarnaast was Frank Arts pas net teruggekeerd van een periode van ziekte en kon ook Sjoerd Hoogendoorn niet helemaal okselfris aan de wedstrijd beginnen. Gelukkig was de jeugdige Alec Murk bereid om de gelederen te komen versterken.
In de eerste set speelde Vives echter alsof er niks nieuws onder de zon was en serveerde juist de niet helemaal fitte Sjoerd Hoogendoorn de IJsselsteinse mannen direct naar een comfortabele 5-0 voorsprong. Gedurende de set werd dit initiatief langzaam uitgebouwd en kreeg Vives bij de tussenstand van 24-13 een batterij aan setpunten. Bij de tweede poging was het al raak. Vives won met 25-14.
In de volgende set kwamen de Rotterdammers Zuid toch wat beter in hun spel. Serverend kregen ze Vives dan toch eindelijk onder druk. Maar een goede invalbeurt van Alec Murk zorgde er mede voor dat ook deze tweede set een prooi werd voor de IJsselsteiners, waarna zij ook de derde set maar meteen pakten alsof het niets was; 25-18 en 25-17.
In de vierde en laatste set nam de concentratie bij de IJsselsteiners enigszins af, waardoor Volley Zuid bij kon blijven tot aan de 20 punten. De IJsselsteiners konden gelukkig nog een tandje bij zetten, waardoor met 25-20 ook deze set werd binnen gehengeld.
Zo eindigde ook de vijfde wedstrijd in het eerste seizoen in de landelijke eerste divisie in een dikke overwinning voor Vives. Door puntverlies bij de concurrentie hebben de mannen nu een voorsprong genomen van zes punten op de nummer 2, RVV uit Katwijk.
Komende zaterdag 23 oktober zijn de sterke Katwijkers samen met de topdivisionisten PDK Huizen en thuisclub Madjoe opnieuw tegenstander van de Vives-heren. Dan gaat het niet om competitiewedstrijden, maar om een ronde van het nationale bekertoernooi. De wedstrijden worden gespeeld in Enkhuizen.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten