Foto: Tony Buijse

Winst hockeydames IJsseloever verdiende opsteker

  •   keer gelezen   Sport

IJSSELSTEIN • De 2-0 winst op Westland is een mooie opsteker voor IJsseloever Dames 1. De hockeyvrouwen staan niet meer in het onderste gedeelte van de poule, maar keurig op een zesde plaats. 


Hockey Club IJsseloever heeft er alles aan gedaan om het Dames 1 team optimaal te laten starten aan het competitieseizoen 2021-2022. In het voorjaar is er een nieuwe coach aangesteld, zijn er selectietrainingen gehouden voor nieuwe speelsters en speelde het team, in aanloop naar de competitie, oefenwedstrijden. 

IJsseloever Dames 1 speelt in de Eerste Klasse. Het doel is om zo hoog mogelijk in de poule te eindigen. De nieuwe opzet lijkt nu al zijn vruchten af te werpen. De afgelopen twee seizoenen werden voortijdig afgebroken in verband met de maatregelen tegen de Covid-19 pandemie. Het team bleef toen steeds onderin de poule steken.

Zondag kreeg het team Westland D1 op bezoek. Beide teams startten sterk aan de wedstrijd. In de eerste helft ging het gelijk op, qua kansen en mogelijkheden. Tegen het eind van de eerste helft scoorde IJsseloever 1-0. In de tweede helft ging het weer lange tijd gelijk. IJsseloever jaagde op een tweede doelpunt en Westland jaagde op de gelijkmaker, wat het tot een spannende wedstrijd maakte om naar te kijken. Dit duurde tot een paar minuten voor het einde. De Westland coach besloot alles-of-niets te gaan spelen en wisselde zijn keeper in voor een extra veldspeler. De druk op de helft van IJsseloever werd daardoor inderdaad wel groter. Na een uitbraak van IJsseloever lukte het Westland echter niet om de verdediging snel genoeg terug op eigen helft te krijgen. Uiteindelijk was er een spectaculaire duik nodig, binnen de cirkel van Westland, om de bal in het onbemande doel te krijgen, 2-0. Tot slot kreeg IJsseloever nog een strafcorner, die na het affluiten van de wedstrijd nog genomen moest worden. De bal eindigde wel in het doel, maar de scheidsrechter keurde deze goal af in verband met overtreding.

Hudito D1 staat aan kop, gevolgd door Etten-Leur D1. Westland staat negende.

Zondag 3 oktober speelt de Dames 1 uit bij DES Dames 1 in Kaatsheuvel.

Meer informatie over de wedstrijden van IJsseloever Dames 1 is te vinden op www.hcij.nl

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten