<p>Vreugde bij de Hollandse polsstokverspringers. De overwinning was even ruim als onverwacht.</p>

Vreugde bij de Hollandse polsstokverspringers. De overwinning was even ruim als onverwacht.

(Foto: Erik van Kordelaar)

Holland verslaat Friesland ruim in traditionele tweekamp

  •   keer gelezen   Sport

REGIO / VLIST • De ruime overwinning van het Hollandse team was niet verwacht. Warm zonnig weer is fijn, maar het stevige windje tegen was lastig voor de springers. Het thuisvoordeel en ervaring op de vlisterschansen zorgden dat de Hollandse springers hier beter mee om gingen. In alle categorieën ging de winst naar Holland.


Man van de wedstrijd werd Thomas van Midden uit Vlist die twee super sprongen afleverden van 20.66 en 20.78 meter. Ook Suzanne Mulder uit Vlist sprong bij de meisjes de verste afstand met 15.41 meter. Dit was zelfs verder dan de verste afstand bij de dames van Demi Groothedde. De Jaarsveldse kwam tot 15.14 meter. Wouter van Midden met 19.34 en Lukas van Eijk met 18.54 meter, beiden uit Vlist, zorgden al voor een stevige voorsprong van ruim 5 meter bij de eerste seniorengroep. De meisjes en jongens hielden elkaar in evenwicht, vooral door goede teamgeest en aanmoedigingen van de 500 toeschouwers werd er nipte overwinningen geboekt met over het totaal verschillen van 0.66 en 0.79 meter.

De Juniorengroepen maakten het nog spannender. Na vier sprongen van elke deelnemer bleken de Hollanders gezamenlijk slechts 0.22 meter verder te hebben gesprongen. Daarbij was de bijzondere sprong van Hidde van Dam de grote verrassing. Met een afstand van 19.14 meter verbeterde hij zijn persoonlijk record. De tweede seniorengroep, aangevoerd door Thomas van Midden, maakte het karwei af. Het uiteindelijke verschil van 11.55 meter bleek historisch groot.

In de breedte werd onder leiding van de nieuwe bondscoach Kenneth Broos zeer sterk gepresteerd door alle springers.  Het feestelijk in ontvangst nemen van de champagne en de beker ging vergezeld van vreugdesprongen in het water. Er werd onder genot van een drankje gezellig nagepraat. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten