Afbeelding

Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik

Algemeen 352 keer gelezen

IJSSELSTEIN / LOPIK • De Vrijwilligerscentrale IJsselstein en Lopik heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties. Deze week schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Eetbaar IJsselstein zoekt:

Tuinier(ster) Hooghe Camp tuin

De Groente- en beleeftuin De Hooghe Camp ligt op het terrein van Marienstein. Midden in de tuin is een terras met 16 zitplaatsen waar men van de tuin kan genieten. Het terras is altijd open. Als er vrijwilligers aanwezig zijn dan schenken zij gratis kruidenthee voor bezoekers. Activiteit: onderhouden van de tuinvakken en de paden. Zij tuinieren biologisch. Vaste tuindagen: maandag van 10-13 uur en woensdag van 10-13 en 15-18 uur. Daarnaast op mooie avonden en dagen.

Tuinier(ster)s Historische Kruidentuin bij Walkade

Vind je het leuk om samen biologisch te tuinieren in tuinen met vergeten groenten, kruiden, eetbare bloemen en fruitstruiken? Eetbaar IJsselstein onderhoudt de Historische Kruidentuin in het Vestingsplantsoen, bij Walkade 8 het trapje naar beneden. De vrijwilligers van de tuingroep Historische Kruidentuin onderhouden de tuin op de vaste vrijdagmiddag van 15-18 uur, en op mooie dinsdagavonden en zondagen. 

Gastvrouwen/-heren bij activiteiiten

Eetbaar IJsselstein organiseert kleine en grotere activiteiten in de tuinen, in het openbaar groen en om de stichting te promoten. Voorbeeld van activiteiten: Stekjesmarkten, Thee in de Tuin, Groen Cafe, Tuinuitjes voor ouderen, Appels plukken en een Proeverij. Je kunt per activiteit kiezen of je mee wilt doen. Er is regelmatig overleg over activiteiten, er wordt verwacht dat je daar aan deelneemt.

Maatje achter de voordeur zoekt:

Ervaringsmaatje huiselijk geweld

Als jij huiselijk geweld hebt overwonnen weet je hoe moeilijk dit kan zijn. Wil jij met jouw ervaring anderen helpen? Dat kan! je biedt steun aan iemand die net uit een situatie is waar huiselijk geweld heeft gespeeld. Dat kan praktische steun zijn maar ook een luisterend oor. Zij bieden o.a.: een boeiende training waarin je leert hoe je jouw ervaring als maatje kan inzetten, intervisie & coaching.

Platform Samenleving IJsselstein zoekt:

Bestuurders

Het Platform Samenleving IJsselstein (PSIJ) is op zoek naar bestuurders. Het PSIJ adviseert (gevraagd en ongevraagd) aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente IJsselstein over de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de Jeugdwet en de Participatiewet (bijstand, schuldhulpverlening en bijzondere regelingen). Deze wetten worden samen het sociaal domein genoemd. Met de adviezen wil het PSIJ eraan bijdragen dat elke inwoner van IJsselstein zo goed mogelijk mee kan doen. Zij hebben kennis en ervaring met het sociaal domein vanwege hun persoonlijke situatie, werk of opleiding.

Notulist

Voor de algemene vergaderingen van het PSIJ zijn zij op zoek naar een notulist. De vergaderingen vinden plaats in het stadhuis van de gemeente IJsselstein. In 2023 zullen zij negen (9) keer bijeenkomen op de maandag van 17.00 uur tot ca. 19.00 uur. Voor broodjes wordt gezorgd.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar: Via de website www.vwijl.nl , Per mail: info@vwijl.nl. Bezoekadres en openingstijden: Bibliotheek Lek & IJssel, Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein. Aanwezig: woensdag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De Burgemeester streeft naar tweede Michelin-ster Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Ski-talent Vigo wil liefst zo snel mogelijk naar beneden Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Hollandse IJssel weer wat schoner: dertig kilo afval bij elkaar gesupt Nieuws 6 jun., 17:14
Afbeelding
Jeu de Boulesclub Cercle de Pétanque viert 45-jarig jubileum Nieuws 6 jun., 17:03
Afbeelding
Diamanten paar Hogendonk: een leven lang samen Nieuws 6 jun., 17:02
Afbeelding
Lach en een traan in Hospice IJsselstein Nieuws 6 jun., 16:58
Afbeelding
Elke zaterdag stadswandeling door Montfoort Nieuws 6 jun., 16:07
Afbeelding
Gouden bruidegom liet bruid wachten bij de kerk Nieuws 6 jun., 16:00