Afbeelding
Foto: ©hansenn/123RF.COM

Nog steeds gratis OV voor ouderen met krappe beurs

Algemeen 251 keer gelezen

REGIO UTRECHT • Inwoners van de provincie Utrecht van 66 plus  met een laag inkomen kunnen nog steeds gebruik maken van het gratis OV-abonnement. In de hele provincie Utrecht kunnen ouderen met een krappe beurs met dit abonnement na 9 uur ’s ochtends gratis gebruik maken van bus en tram. De actie loopt tot 9 december 2023.

Het gaat om een proef die de provincie verleden jaar is gestart. Tot op heden vroegen 3500 personen een abonnement aan en maken al ruim 2550 ouderen gebruik van de actie. Hoewel de provincie de actie nu al geslaagd vindt,  nodigt de provincie ouderen uit die nog geen aanvraag voor vrij reizen hebben gedaan om dit alsnog te doen. Er zijn nog OV-abonnementen beschikbaar. 

Mensen die het lastig vinden om het aanvraagformulier in te vullen, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomensverklaring bij de Belastingdienst, kunnen hulp vragen bij een bibliotheek in de buurt, ook in IJsselstein, Montfoort en Lopik.

In aanmerking komen 66 plussers in de provincie Utrecht die niet meer te besteden hebben dan 21.000 euro per jaar. Dit was 17.700 euro, maar de AOW-grens is dit jaar verhoogd. Iedereen die met een inkomstenverklaring van de Belastingdienst kan aantonen dat hij/zij aan deze voorwaarden voldoet en zich heeft aangemeld, ontvangt een gratis OV-abonnement dat op hun persoonlijke OV-chipkaart wordt geladen.

Op de website www.gratisreizenouderen.nl kan het gratis OV-abonnement worden aangevraagd. Hier staat uitgelegd welke stappen mensen moeten nemen om het abonnement aan te vragen. Er zijn folders met uitleg beschikbaar bij onder meer bibliotheken, voedselbanken, buurthuizen en de servicewinkels van U-OV op Utrecht CS en Syntus Utrecht op Amersfoort station. 

De actie wordt mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage door de provincie Utrecht van 1,3 miljoen euro.

www.gratisreizenouderen.nl


Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beverholen in Lekdijk: waterschap herstelt schade Algemeen 23 mrt., 16:22
Afbeelding
Mijlpaal voor Kindcentrum Montfoort hoogste punt is bereikt Algemeen 23 mrt., 14:04
Afbeelding
Werkzaamheden slijpen trambaan traject IJsselstein – Nieuwegein Algemeen 23 mrt., 08:52
Afbeelding
Het Groot Dictee der Lopikerwaard 2023 Algemeen 22 mrt., 09:56
Afbeelding
Eerste Sisters Event in Benschop smaakt naar meer Algemeen 22 mrt., 09:15
Afbeelding
Vijf jaar verbinding met WegWijs Montfoort Linschoten Algemeen 22 mrt., 09:10
Afbeelding
Volleybalvereniging De Valk viert 60-jarig bestaan Algemeen 22 mrt., 09:00
Afbeelding
Inchecken met betaalpas mogelijk in alle bussen en trams in Utrecht Algemeen 22 mrt., 07:33