• Het 60-jarig paar Van den Hoogen mét bezoek.
• Het 60-jarig paar Van den Hoogen mét bezoek. Foto: Lysette Verwegen

Het geheim van het diamanten paar: ‘Elkaar achterna zitten’

Algemeen 1.451 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Het geheim van een goed huwelijk onthulde het echtpaar Van den Hoogen-Peek niet op hun gouden huwelijk in 2012. Maar nu, bij hun diamanten huwelijk, verklapt bruidegom Jan het wel: “Elkaar achterna zitten!” 

Dat begon op de dijk in Vianen. Ditmaal kreeg burgemeester Van Domburg tijdens het felicitatiebezoek de anekdotes te horen. Hoe ‘Jantje’ (87) zijn Jopie (84) tegenkwam; gewoon op straat, waar hij al fietsend twee vriendinnen ontmoette. “Ik dacht ik ga eens de brug over en heb Jopie gewoon uit Vianen weggehaald”, lacht hij. En dat was een goede beslissing van de ras-IJsselsteiner, die zijn geboorteplaats alleen maar verliet om op vakantie te gaan. “We hebben 7 jaar verkering gehad, dus eigenlijk zijn we al 67 jaar bij elkaar.” En daar heeft ook diamanten bruid Jopie geen spijt van. 
Het paar begon in een klein huisje aan de Weidstraat waar dochter Jacqueline werd geboren, verhuisde naar de Oostenrijkstraat, de Dissel en woont sinds 8 jaar in Ewoud Staete. Jan heeft vanaf zijn 14e hard gewerkt: als meubelstoffeerder, onderbroken door militaire dienst. Hij wisselde van werkgevers omdat hij sneller carrière wilde maken en daarna omdat de druk van de tijdklok niets voor hem was. Zo kwam hij bij de Fina-pomp aan de A2 terecht, waar hij met veel plezier heeft gewerkt tot zijn pensioen. Echtgenote Jopie zorgde voor het thuisfront. “Poetsen is haar grote hobby. Alles moet blinken en ze ziet nog steeds ieder stofje liggen.” Het levert hem een opgestoken duim en een warme lach op.
Van fanatiek voetballer bij VVIJ werd Jan door lichamelijke klachten een fanatieke wielrenner; iets wat hij tot drie jaar geleden nog deed. Hij laat de foto’s zien op zijn smartphone. Nu wandelt het paar regelmatig naar de binnenstad om een terrasje te pikken en bekenden te ontmoeten. “We zijn zonaanbidders; in ons tuintje en in het stadje, en vroeger veel op zonvakantie.” Dochter Jacqueline woont met man en twee zoons dichtbij. En ze werkt in het Ewoud.

Lysette Verwegen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14