<p>Tijdens een eerdere editie.</p>

Tijdens een eerdere editie.

(Foto: InIJsselstein)

Fulco’s Vocaal Festival na twee jaar terug

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN  • Na twee jaar afwezigheid door corona komt er weer een Fulco’s Vocaal Festival in de historische IJsselsteinse binnenstad. 


De negende editie van het gratis toegankelijke evenement vindt plaats op zaterdag 21 mei. Dit jaar hebben 66 koren zich ingeschreven met samen tweeduizend zangers, afkomstig uit het hele land. De verscheidenheid aan repertoire is groot: van pop, rock, smartlap, shanty en barbershop tot klassiek.

Na een openingswoord om 10.30 uur op de Overtoom trapt het organiserende Fulco’s Regionaal Mannenkoor af met verrassend nieuw repertoire, waarna de hele binnenstad muzikaal tot leven komt.  Alle koren zullen zich tweemaal 30 minuten presenteren op  elf verschillende locaties, waarvan drie buitenpodia. Programmaboekjes met de podia en de optredende koren zijn tijdens het festival overal beschikbaar voor het publiek.

Tijdens de afsluiting van de dag om 17.15 uur op de Overtoom, kan het publiek meezingen met een medley van bekende nummers, waaronder: ‘Weet je nog wel…’, ‘Pack up your troubles’ en ‘We’ll meet again’, waarvan de teksten worden uitgedeeld.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten