Foto: Cultureel Montfoort

Roel C. Verburg krijgt St. Joseph aan het lachen

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Een kleine 80 toeschouwers zijn zaterdagavond afgekomen op de cabaretier-gitarist Roel C. Verburg, ietwat onbekend, maar voor het publiek niet minder leuk. Menigeen in het St. Joseph lag regelmatig in een deuk om zijn gortdroge humor. De avond was georganiseerd door Cultureel Montfoort.


 Vanuit de invalshoek ‘Rock ’n Roll’ belichtte hij zijn eigen leven. Hoe ‘Rock ’n Roll’ dat wel was. Beduidend minder sensationeel, maar nog steeds rock ’n roll. Verburg nam zijn publiek mee in zijn ervaringen in de popmuziek en de vele bandjes waarin hij heeft gespeeld. Vooral de teksten die uit zijn mond kwamen waren vaak hilarisch, dolkomisch en gortdroog.

Het publiek wist dit alles zeer te waarderen en lag menigmaal in een deuk van het lachen. Het lied over de taalpurist Verburg bleek er één, om meerdere keren te beluisteren om steeds weer nieuwe grappen ontdekken. Het publiek kreeg geen antwoord op de vraag wat er nu eerder was, de kip- of de eiersalade, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een laatste toegift: ‘Roel C. Verburg left the building’. 

De seizoenafsluiting van Cultureel Montfoort is op 21 mei, dan speelt de band Sixties Revolution. 

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten