Foto: Gemeente Lopik

Magazine uniek karakter gemeente Lopik onthuld

  •   keer gelezen

LOPIK • Tijdens een digitale bijeenkomst is donderdagavond het eerder aangekondigde magazine ‘Kernen met karakter, het unieke van de gemeente Lopik’ officieel onthuld. Het bevat kenmerkende verhalen, interviews en impressies van alle dorpen in de gemeente om met het oog op de toekomst het bijzondere karakter van de gemeente kracht bij te zetten. Het magazine wordt de komende dagen aan alle huishoudens aangeboden en is verkrijgbaar op het gemeentehuis. 


In een digitale bijeenkomst hebben de ambassadeurs van het project ‘Waardevol Lopik’ samen met het college van burgemeester en wethouders het magazine als het ware ‘uitgepakt’.

In de afgelopen periode van september tot en met december heeft de gemeente Lopik samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties nagedacht over de toekomst van Lopik. Onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ is een start gemaakt met de voorbereiding van een fusie met één of meerdere gemeenten. De gemeenteraad van Lopik wil zich op deze manier goed voorbereiden op ‘formele’ fusiegesprekken. Hierbij gaat de gemeente uit van haar eigen kracht. Om te ontdekken wat die kracht precies is, zijn diverse activiteiten georganiseerd en is op verschillende manieren het gesprek aangegaan. De vraag is gesteld wat de dorpen uit de gemeente uniek maakt en hoe het is om in de dorpen te leven. Daarnaast is verkend wat belangrijk is om aandacht aan te besteden in de toekomst.

Alle inbreng die de gemeente de afgelopen maanden heeft mogen ontvangen- via de enquête, dorpsgesprekken, interviews, razende reporters, verhalen, tekenwedstrijd, activiteiten voor kinderen, activiteiten voor en gesprekken met jongeren en de adviezen van de ambassadeurs – is opgenomen in het magazine ‘Kernen met karakter, het unieke van de gemeente Lopik’. 

Met de onthulling van het magazine, is deze fase van het traject afgerond. Tijdens de presentatie gaven de ambassadeurs aan benieuwd te zijn naar de volgende stap. Burgemeester Laurens de Graaf gaf daarop aan dat de nieuwe gemeenteraad besluit hoe het verder zal gaan. De ambassadeurs vonden het een interessante tijd waarbij zij de gemeente onder andere hebben geadviseerd hoe het beste met de dorpen in gesprek kon worden gegaan

Het magazine wordt de komende dagen aan alle huishoudens aangeboden en is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Hier wordt een brief bijgevoegd met daarin een samenvatting van de gemaakte opmerkingen over de fusie. Ook vinden inwoners hier een uitnodiging om de raadsvergadering op dinsdag 1 februari  te volgen. De vergadering is live volgen via www.lopik.nl/livevergadering

Meer informatie over het hele project ‘Waardevol Lopik’ is te vinden op www.waardevollopik.nl

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten