<p>Kaarsenverkoop bij de AH aan de Boslaan voor het bekostigen van twee oorlogsmonumenten</p>

Kaarsenverkoop bij de AH aan de Boslaan voor het bekostigen van twee oorlogsmonumenten

(Foto: Paul van den Dungen)

Kaarsenverkoop voor herdenkingsmonumenten Britse vliegeniers

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Buiten bij de Albert Heijn en de Jumbo in Montfoort zijn zaterdag kaarsen verkocht waarvan de opbrengst bestemd is voor  twee monumenten voor inzittenden van twee neergestorte Britse bommenwerpers. 


In 1943 stortten in Montfoort twee Britse Stirling bommenwerpers neer. Daarbij kwamen veertien bemanningsleden om het leven. Het is er nooit van gekomen om voor deze jonge helden een gedenkteken neer te zetten. In nauwe samenwerking met de gehele Montfoortse bevolking wil het Comité Memorials Montfoort deze ereschuld alsnog inlossen door twee gedenktekens te realiseren vlakbij de crash sites op Blokland en Heeswijk.

Dankzij donaties van verschillende fondsen, bedrijven en particulieren en acties zoals de Koningsnacht Bingo en de verkoop van Engelse drop is inmiddels 15.000 van de benodigde 20.000 euro binnen. Om ook de laatste financiën bij elkaar te brengen zijn er voor de komende maanden nog wat aanvullende acties gepland, zoals de kaarsenactie. Ook financiële donaties zijn welkom.

www.memorials-montfoort.nl

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten