Els van Petegem en Jacqueline Kote organiseren een wintermarkt in kerstsfeer.
Els van Petegem en Jacqueline Kote organiseren een wintermarkt in kerstsfeer. Foto: Paul van den Dungen

Knusse wintermarkt vol kerstsfeer

Algemeen 1.039 keer gelezen

LINSCHOTEN • Ook kerstversieringen verdienen een tweede leven.  Reden waarom  Els van Petegem en Jacqueline Kote in Linschoten een winterse kerstmarkt opzetten om kerstdecoraties en kerstbrocante spulletjes uit hun eigen collectie te verkopen.

De beide dames stallen vrijdag 10 en zaterdag 11 december op De Kleine Werf aan de Dorpstraat 1 in Linschoten in kraampjes en partytenten twee dagen lang een uitgebreid assortiment spulletjes uit eigen collectie uit. Els van Petegem: “In de loop van de jaren heb ik heel veel kerstdecoraties gekocht, gebruikt, opgespaard en verhuisd. Daar zitten ook een aantal uit Engeland meegebrachte kerstdecoraties bij. De die voorraad bewaarde spulletjes wordt intussen zo groot zodat het tijd wordt om deze te gaan verkopen.”
Jacqueline Kote vult aan door te zeggen dat zij er ook andere mensen weer blij mee willen maken. “Wij hebben er lol van gehad. Hoe mooi is het dan om ook anderen daarvan te laten genieten. Belangrijk in ieder geval is het dat de spullen een goed thuis krijgen.”
Zowel de kerstdecoraties als de brocante zijn naast het bewonderen ook de moeite van het kopen waard. ‘’Denk daarbij eens aan feestelijk servies en glaswerk, maar ook aan tafeltjes, een theemeubel met glas, maar ook tafellinnen. Zowel jong als oud kunnen hier leuke en mooie cadeautjes uitzoeken. Voor elck van wils is een oud, maar waar gezegde. Alle spulletjes verdienen gewoon een tweede leven, want weggooien is geen optie”, benadrukken Els en Jacqueline.
“Daarnaast is het niet alleen leuk om je door al die spulletjes te laten verrassen, maar het is ook gewoon leuk om bij een kopje koffie of thee de mensen te ontmoeten. Linschoten ontmoet Linschoten en dat gebeurt coronaproof volgens de geldende regels. Want in deze toch wel barre tijden is het ontmoeten van elkaar er ook steeds meer bij in geschoten.”
De kleine, maar gezellige kerstmarkt wordt komende vrijdag en zaterdag gehouden op De Kleine Werf aan de Dorpstraat 1 in Linschoten, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14