<p>De nieuwe lichtinstallatie waarover Cultureel Montfoort inmiddels kan beschikken.</p>

De nieuwe lichtinstallatie waarover Cultureel Montfoort inmiddels kan beschikken.

(Foto: Aangeleverd)

Première lichtinstallatie Cultureel Montfoort uitgesteld

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Vanwege de coronamaatregelen die afgelopen zaterdag zijn ingegaan, is het concert van het operagezelschap B.O.O.M. in het St. Joseph zaterdag helaas niet doorgegaan. Jammer ook omdat de nieuwe lichtinstallatie van Cultureel Montfoort tijdens deze voorstelling in première zou gaan.


Door bijdragen van de Rabobank, Stichting Prins Bernhardfonds en de inzet van DB Showtechniek is het Cultureel Montfoort gelukt een set basisbelichting aan te schaffen. Dave Bode, die de afgelopen periode de voorstellingen heeft belicht, heeft deze installatie samengesteld en geleverd. Donderdagavond heeft hij een tweetal vrijwilligers instructie gegeven over de opstelling en bediening van het licht.

Inmiddels heeft Cultureel Montfoort de beschikking over een eigen piano, toneelgordijnen en nu ook belichting. Dit geeft de mogelijkheid om de kwaliteit van de voorstellingen te verhogen en aan de wensen van de artiesten tegemoet te komen. Een geluidsinstallatie is de volgende wens. 

De Rabo Clubactie heeft voor Cultureel Montfoort 1.030 euro opgebracht. ‘’Een prachtresultaat waarvoor wij de stemmers erg dankbaar zijn. Het gaat niet alleen om het geld, het is ook een teken dat het publiek de activiteiten van Cultureel Montfoort weet te waarderen.’’

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten