<p>Foto ter illustratie</p>

Foto ter illustratie

(Foto: )

Grootschalige actie tegen illegale bewoning in Montfoort

  •   keer gelezen

MONTFOORT • Op initiatief van de gemeente Montfoort een grootschalige handhavingsactie in de gemeente plaatsgevonden om illegale bewoning en splitsing van woningen in kaart te brengen. 


De gemeente heeft deze actie op dinsdag 5 oktober ondernomen in samenwerking met onder meer de (vreemdelingen)politie en de Veiligheidsregio Utrecht.

In totaal zijn 16 adressen bezocht; op 9 adressen zijn geen overtredingen geconstateerd, op 7 adressen was dit wel het geval. Op één adres was er een zodanig zeer brandonveilige situatie op de zolder, dat besloten is de zolderetage onmiddellijk te sluiten. 

In het aantal bezochte panden zijn in totaal 22 personen aangetroffen die niet bij de gemeente ingeschreven stonden.

Andere geconstateerde overtredingen zijn divers van aard, maar vooral in relatie tot brandveiligheid en vergunningverlening en daarmee mogelijke illegale bewoning. Hier wordt nader onderzoek naar gedaan en zo nodig bestuurlijk op gehandhaafd. 

Burgemeester Petra van Hartskamp-de Jong: ”We hebben gelukkig geen indicaties van schrijnende situaties, bijvoorbeeld waar mogelijk sprake zou zijn van uitbuiting van mensen.’’

In de toekomst wil de gemeente meer van dit soort gezamenlijke handhavingsacties uitvoeren.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten