<p>De organisatie is na anderhalf jaar klaar voor de bingo.</p>

De organisatie is na anderhalf jaar klaar voor de bingo.

(Foto: Ingezonden foto)

De balletjes rollen weer in De Oase

  •   keer gelezen

IJSSELSTEIN  • Met het vervallen van veel coronamaatregelen komen ook de bingoliefhebbers die maandelijks wijkcentrum De Oase bezochten weer aan hun trekken.


Vrijdag 8 oktober vanaf 20.00 uur rollen de balletjes weer. En daar is ook de organisatie heel blij mee. Het is anderhalf jaar stil geweest nadat de organisatoren in april vorig jaar de bingoavonden voorlopig stopte met de hoopvolle mededeling: ‘Zonder tegenbericht starten we na de zomervakantie in september weer met een nieuw seizoen.’ En inderdaad: de vooruitzichten leken gunstig.
In juni liepen Truus van den Burg, Joke en Cor Knijff, Corrie Manschot, Elke Ruis, Nico van Sijl en Hans van der Voorn passend en metend met anderhalvemeterstokken door de zaal en werden tafels en stoelen in een proefopstelling neergezet. Met alle geldende maatregelen zou er plaats zijn voor zestig van de fanatieke bingoliefhebbers. Dat was ook het minimale aantal dat nodig is om de avond financieel te kunnen bolwerken, inclusief de goede doelen, waaraan jaarlijks een bedrag wordt gedoneerd.
Enthousiast werden de eerste avonden vastgelegd: 18 september en 9 oktober, met een evaluatie na afloop. Dat het nog een jaar zou duren voordat de eerste avond mogelijk zou worden had niemand kunnen denken, want volgens de regels zouden slechts veertig bezoekers zijn toegestaan.
Maar deze week is het zover: “Wij kijken uit naar de komst van alle bezoekers en de mooie prijzen staan al klaar”, aldus Van der Voorn. “We hopen nu echt weer elke tweede vrijdagavond van de maand het bingofeestje te organiseren, want we hebben het zelf ook enorm gemist.”

Lysette Verwegen
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten