<p>Ook het Koetshuis werd aangedaan.</p>

Ook het Koetshuis werd aangedaan.

(Foto: Gabry Zijlstra / GABRY.NL)

Linschotense vrouwen bewonderen Huis te Linschoten

  •   keer gelezen

LINSCHOTEN  •  Linn Ontmoet heeft 50 vrouwen mogen ontvangen op Landgoed Linschoten om te luisteren naar de lezing over jonkvrouw Else von Arnim. Deze prachtige lezing is geschreven en voorgedragen door Hannelore Valentijn, die collectiebeheerder van het Huis te Linschoten is. 


Woensdagavond 1 september startte met een mooi welkom bij het hek om na een wandeling over de lange oprijlaan een kopje koffie of thee te drinken bij het koetshuis. Na het welkomstwoord liepen de vrouwen in groepjes het prachtige huis binnen en namen plaats in ‘de Zaal’ waar de lezing plaatsvond. 

Hannelore heeft veel onderzoek naar Else gedaan en al haar dagboeken doorgenomen. Ze vertelde over de verhaallijn van de familie Von Arnim in combinatie met dagboekfragmenten. Ademloos luisterden 50 vrouwen naar de inspirerende lezing over een fascinerende vrouw die op haar 15e jaar het Huis te Linschoten erfde van haar oom Emil. Else trouwde in 1855 met Friedrich Wilhelm graaf von dem Bussche Ippenburg en heeft van 1850 tot 1860 het kleine kasteeltje in Linschoten bewoond. Zij was daarmee de laatste bewoonster van Huis te Linschoten en laatste in de rij erven van de familie Strick van Linschoten.

Na de lezing mochten de vrouwen in groepjes door het Huis lopen en de verschillende kamers bewonderen. Elke kamer heeft een eigen interieur en verhaal. 

De avond werd feestelijk afgesloten met hapje en drankje en Hannelore werd zeer erkentelijk bedankt voor haar prachtige initiatief. Linn Ontmoet kijkt met veel dankbaarheid terug op deze geslaagde activiteit.

Ad Velders
Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten