Afbeelding
Foto: Gemeente IJsselstein

Hoge koninklijke onderscheiding voor onderwijsman Ed Booms

Algemeen 811 keer gelezen

IJSSELSTEIN • Maandag was niet alleen een spannende eerste schooldag van een nieuw schooljaar voor veel kinderen. Maar ook voor Ed Booms. Na een loopbaan van meer dan 40 jaar in het onderwijs, na een jaar wennen met pre-pensioen, is hij nu ‘echt’ met pensioen. En wel als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ed Booms was leerkracht, directeur en bovenschools clusterdirecteur bij Stichting Robijn. Én met zijn motto: “Kinderen hebben recht op het best mogelijke onderwijs” bovenal een vernieuwer in het onderwijs. Burgemeester Van Domburg mocht hem, juist op deze eerste schooldag, verrassen met een Koninklijk onderscheiding in de graad van Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn verdiensten in het onderwijs en het vrijwilligerswerk dat hij verricht in de stad IJsselstein.
Gedurende zijn hele loopbaan spande de heer Booms zich in voor nieuwe onderwijsvormen en -methoden. Bij meerdere landelijke projecten had hij, altijd stimulerend en inspirerend, een voortrekkersrol door zijn scholen in te zetten als pilot-school, bestuursfuncties te vervullen. Ook leverde hij een bijdrage bij de totstandkoming van de ALPO, de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs. Studenten kunnen hier een academische opleiding Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht combineren met een opleiding tot basisschooldocent aan de Hogeschool Utrecht. De heer Booms zette zich in om op deze manier talentvolle studenten te ‘winnen’ voor het basisonderwijs.


Naast zijn inzet voor het onderwijs heeft de heer Booms een vrijwillige inzet bij het Hospice IJsselstein, de stichting Vrienden van het Hospice IJsselstein, de Raad van Toezicht welzijnsstichting Pulse en in het verleden het Millenniumplatform van de gemeente IJsselstein.

Ad Velders

Redactiecoördinator Het Kontakt Zenderstreeknieuws

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14