Het talent van Senna en Mats is ook bij profclubs opgevallen.
Het talent van Senna en Mats is ook bij profclubs opgevallen.

Profclubs tonen interesse in Mats en Senna van FC Oudewater

Algemeen 278 keer gelezen

Oudewater - Een aantal weken geleden liep er een scout van Feyenoord op Sportveld Markveld in Oudewater. Hoewel hij eigenlijk voor een andere club kwam kijken, vielen hem twee Oudewaterse talentjes op. In het team van JO9-2 spelen voetbalvriendjes Mats Rietveld (7 jaar) en Senna Veldhuijzen van Zanten (6 jaar). Beide namen en bijbehorende geboortedata werden in het notitieblokje van de scout genoteerd.


Via FC Oudewater werden de spelertjes op de hoogte gebracht van de uitnodiging van de profclub uit Rotterdam. Beide zullen een trainingsstage volgen en een wedstrijd spelen. Trainer Lars van Halteren, werkzaam bij FC Oudewater en medewerker van De Complete Techniek, vertelt over de jongens: “Senna valt in eerste instantie op door zijn lengte. Als hij het veld op komt met zijn grote glimlach is het eerste wat je denkt: ah, wat een schatje. Wanneer hij dan met een bal gaat lopen, zie je meteen dat hij aanleg heeft. Hij is erg behendig met de bal aan de voet. Ook zijn inzicht in het spel en de dingen die hij zichzelf aanleert zijn uitzonderlijk voor zijn leeftijd.”

Over Mats heeft de trainer ook lovende woorden: “Mats is een serieus jongetje die goed tegen een grapje kan. Daardoor kun je hem heel direct feedback geven. Mats ziet feedback als mogelijkheid om nog beter te worden. En dat doet hij snel! Hij gebruikt zijn lichaam goed en is snel met de bal aan de voet. Zijn schot is er eentje waar de meeste kinderen van dromen op zijn leeftijd.”

Op de training hebben de mannen een goede sparringpartner aan elkaar. “Ze halen het beste in elkaar naar boven. Als trainer hoef je dan alleen maar handvatten te geven. Het is mooi om te zien dat zij een aanwijzing snel oppakken en ook niet te beroerd zijn medespelers aanwijzingen te geven!”, zegt Lars.

Is het scouten van deze jongens door Feyenoord een resultaat van de fusie tussen UNIO en OVS? Lars denkt het niet. “Beide jongens hebben een aangeboren talent en enorme drive en werklust. Wel is er destijds door Unio (en nu FC Oudewater) een vooruitstrevende keuze gemaakt om geld en energie te steken in de jongste jeugd. Ze zijn in zee gegaan met professionals van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Daarmee hebben zij ervoor gezorgd dat talenten zich maximaal kunnen ontwikkelen in een fijne cultuur. Na de Boterhammen Competitie zijn Senna en Mats in een gestructureerde omgeving met goede leerlijn terecht gekomen. Wat dat betreft hebben de jongens geluk dat ze bij zo’n geweldige club voetballen!”

Een aantal voordelen heeft de fusie wel voor de jongens gehad. Lars: “Zij kunnen in een kwalitatief goed 2e team spelen, tegen grotere en oudere tegenstanders. Af en toe trainen zij ook mee met JO9-1. Hierdoor worden de jongens gedwongen om voetballend naar oplossingen te zoeken. Daar worden beide jongens alleen maar beter van!”

Naast interesse van Feyenoord, heeft ook Ajax zich gemeld bij de club voor Senna. In de komende tijd mag Senna bij Ajax komen trainen. Na een proefperiode in Amsterdam zal blijken of hij daar mag blijven.
FC Oudewater is trots op deze talenten en wenst hen veel succes de komende tijd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31