Informatiemarkt speciaal voor bewoners IJsselveld Oost

  •   keer gelezen

IJsselstein - De Bewonersgroep IJsselveld-Oost houdt op woensdagavond 2 november vanaf 19.30 uur een informatiemarkt in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat 2. Elke vraag is welkom en de koffie staat klaar.


Er zijn tal van professionele organisaties vertegenwoordigd om wijkbewoners antwoord te geven op vragen die spelen in de wijk over bijvoorbeeld: afval, handhaving, veiligheid, huisvesting en renovatie. En er is ook ruimte voor persoonlijke vragen over welzijn, financiën, opvoeding, werk en eenzaamheid.
Ook op algemene vragen, zoals: ‘Waarom is er geen terras voor de Jumbo?’ of ‘Wat gaat er gebeuren met het gebouw van de Overkant dat leeg komt?’ kan antwoord worden gegeven.

Aanleiding voor de organisatie van de avond was in eerste instantie het schietincident op de Lanceerplaats in april, waarbij bleek dat veel omwonenden niet wisten waar ze met hun vragen en zorgen terecht konden. Ook zijn er veel vragen over zelfbeheer van snippergroen en vervuiling op straat door de scheiding van afval met PMD-zakken. De bewonersgroep wil bovendien een laagdrempelige weg bereiden naar het Sociaal- en Jeugdteam, die in de wijk nog relatief onbekend zijn.

Aanwezig zijn onder meer: de gemeente IJsselstein, woningcorporatie, Provides, politie, Pulse, Sociaal team, Jeugdteam, Vitras, reinigingsbedrijf RMN en Werk- en inkomen Lekstroom (WIL).

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten