Het 35-jarig  IJsselsteins Kamerkoor brengt met dirigent Marilou Krouwel een bijzonder lustrumconcert. (Foto: Lysette Verwegen)
Het 35-jarig IJsselsteins Kamerkoor brengt met dirigent Marilou Krouwel een bijzonder lustrumconcert. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Jubilerend IJsselsteins Kamerkoor brengt boodschap van vrede

  •   keer gelezen

IJsselstein - Het 35-jarig bestaan van het IJsselsteins Kamerkoor wordt gevierd met een bijzonder lustrumconcert op 26 november. Het thema Vrede wordt bezongen, besproken én zichtbaar gemaakt in de Nicolaasbasiliek.


Dit jaar is niet gekozen voor een reflectie op het koor zelf. “De afgelopen maanden staan het nieuws in het teken van de vluchtelingenstroom naar Europa, de opvang in Italië en Turkije en de reacties. Met de opvang van vluchtelingen in IJsselstein kwam alles dichtbij. Dat stimuleerde ons tot het thema Vrede in roerige tijden. Dat past ook bij de naderende decembermaand”, vertellen Leontien Kurpershoek, Jacqueline Prinsen en dirigent Marilou Krouwel. “We gaan niet voor ‘zoetsappige’ vrede; ons thema schuurt.” Zelfs de entourage van de basiliek is perfect. “De kerk staat in de steigers, net zoals de wereld.”

Tijdens het concert wordt niet alleen werk gezongen van componisten van de 16e eeuw tot heden, met hobo- en harpspel en solisten. “Vijf koorleden gaan in gesprek met vijf vluchtelingen, er is beeldmateriaal van de IJsselsteinse fotograaf Bernadet de Prins en een schaleninstallatie van een beeldende kunstenaars. Een sfeervol héél bijzonder concert dat niemand mag missen.”

Het lustrumconcert Vrede wordt uitgevoerd op zaterdag 26 november in de Nicolaasbasiliek van 20.00 tot 22.30 uur. Kaarten kosten 12,50 euro. Informatie: www.ijsselsteinskamerkoor.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten