Foto: gemeente Lopik
Foto: gemeente Lopik

Ontbijt in de skybox van de koeienstal

Algemeen 71 keer gelezen

Lopik - Het burgemeestersontbijt in de gemeente Lopik vond vrijdag 11 november plaats tussen de koeien, zoals dat eerder deze week ook in IJsselstein, Montfoort en Oudewater gebeurde.

Burgemeester Renate Westerlaken-Loos van Lopik en wethouder Johan van Everdingen zijn met de kleuters en groep 6 van de Immanuëlschool uit Lopikerkapel gaan ontbijten op het biologische melkveebedrijf De Springhoeve van de familie De Wit in Benschop. Dit gebeurde in de skybox die een fraai uitzicht heeft over de koeienstal. Met een ontbijt op een boerenbedrijf wil de gemeente en Stichting Het Platteland de schoolkinderen laten weten waar het dagelijks eten vandaan komt en dat dit ook dicht bij huis is.  

Op de goed gevulde ontbijttafel was natuurlijk ook plaats ingeruimd voor verse melk van het eigen bedrijf en voor producten van boerenbedrijven uit de buurt. Zo stond op deze tafel de boerenkaas van Maatschap Overbeek en de yoghurt van De Zuivelmakers. Na het gezonde ontbijt kregen de kinderen een rondleiding over het bedrijf en hoorden ze wat er bij komt kijken om een melkveebedrijf te runnen. 

Familie De Wit bouwde in 2015 een nieuwe serrestal, waarin de 140 melkkoeien heel veel ruimte hebben. De Springhoeve is het enige biologische melkveebedrijf in de Lopikerwaard. De veestapel loopt een groot deel van het jaar buiten. De Springhoeve is een van de 24 educatieboerderijen in de provincie Utrecht die voor Boerderij in de Kijker regelmatig met veel plezier schoolklassen ontvangen.

Ook de andere burgemeesters in de Utrechtse Waarden  - IJsselstein, Montfoort en Oudewater -  zijn in de Week van het Nationaal Schoolontbijt met schoolkinderen gaan ontbijten op een boerenbedrijf in hun gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14