Van links naar rechts: Elly de Wit, Miranda Hoogenboom en Kees van Vliet te midden van de kerststalletjes. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Van links naar rechts: Elly de Wit, Miranda Hoogenboom en Kees van Vliet te midden van de kerststalletjes. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Honderden kerststallen in bijzondere expositie

Algemeen 239 keer gelezen

Oudewater - Dit jaar zal opnieuw een kerststallen-tentoonstelling worden gehouden in de Katholieke kerk in Oudewater. Tijdens de twee weekenden voorafgaand aan kerst worden meer dan 300 kerststallen op een prachtige manier tentoongesteld.

Voor de drie organisatoren is het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Elly de Wit, Miranda Hoogenboom en Kees van Vliet zijn alle drie in de ban geraakt van de kerststal. Elly de Wit heeft inmiddels thuis zo’n 300 exemplaren staan. Miranda Hoogenboom heeft er ook wel 200 en Kees van Vliet begint nog maar net met sparen, maar vindt het bouwen van een levensechte stal geweldig. Kees had de gewoonte, net als zijn moeder, om een levensgrote kerststal te maken thuis waarin je zelfs naar de kribbe kon lopen.

Dit enthousiaste drietal heeft het plan opgepakt om in de Katholieke kerk weer een grootse tentoonstelling te organiseren, net als twee jaar geleden. Kees zal met zijn bouwploeg 2,5 dag bezig zijn met het bouwen van het decor voor de kerststallen inclusief rotspartijen, een waterval en het dorpje Bethlehem. Hij is er het hele jaar al mee bezig: “Als ik er ergens een boomstronk zie liggen dan denk ik: ‘die kan ik wel gebruiken straks’.” De dames houden zich meer bezig met de veelheid van kerststallen. Elk jaar struinen ze markten en souvenirwinkels af naar nieuwe exemplaren. Uit erfenissen worden door hen soms heel bijzondere exemplaren toegevoegd. Inmiddels is de verzameling daardoor groot en divers geworden. Van delfts-blauw, houtsnijwerk, speksteen, glas en uit vele verre landen.

De tentoonstelling is op zaterdag 11 en zondag 12 december van 11.00 tot 17.00 uur en het weekend daarna op vrijdag 16 december van 16.00 tot 21.00 uur, zaterdag 17 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 18 december van 11.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 is ook de jaarlijkse kerstmarkt in de Katholiek kerk. Toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14