Hospice Oudewater kan met de 20 duizend euro van het Oranje Fonds een groot deel van de verbouwingskosten betalen. (Foto: PR)
Hospice Oudewater kan met de 20 duizend euro van het Oranje Fonds een groot deel van de verbouwingskosten betalen. (Foto: PR)

Hospice Oudewater krijgt 20.000 euro van Oranjefonds

Algemeen 79 keer gelezen

Oudewater - Hospice Oudewater heeft een bijdrage van 20.000 euro gekregen van het Oranje Fonds. Dit bedrag is een flinke bijdrage in de verbouwingskosten, die gemaakt moesten worden om de voormalige huisartsenpraktijk aan de Hekendorperweg 2B in Oudewater geschikt te maken tot een professioneel hospice. Mede door het ontvangen van dit bedrag is er een gezonde dekking ontstaan op de begroting.
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Dit project brengt mensen bij elkaar en vergroot zo de saamhorigheid binnen de samenleving. Dat is precies waar het Oranje Fonds zich voor inzet. We steunen dit bijzondere project dan ook graag met deze bijdrage.”
Aad de Greef, penningmeester van de Stichting Hospice Oudewater: “Stichting Hospice Oudewater is het Oranje Fonds zeer dankbaar voor deze bijdrage. Het heeft er mede toe bijgedragen dat het hospice een feit is in Oudewater en we de gemeenschap kunnen helpen met mensen die in hun laatste levensfase zijn.”
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro in zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14