Vrijwillige begeleiders bij taalstages gezocht

Algemeen 78 keer gelezen

Stichting Pulse biedt allochtone deelnemers die Nederlands willen leren aan om taalstage te lopen. Taalstage is een vorm van vrijwilligerswerk, waarbij de nadruk ligt op het uitbreiden van de taalvaardigheden, vooral spreek- en luistervaardigheid.

Tijdens een taalstage leert men op een natuurlijke manier de taal omdat men in een Nederlandstalige omgeving komt waar men min of meer ‘gedwongen’ is om in het Nederlands te communiceren.
Daarnaast biedt een taalstage ook de mogelijkheid om kennis te maken met Nederlandse omgangsvormen en gewoonten en is het mogelijk een opstapje naar “echt” vrijwilligerswerk.
Stichting Pulse helpt bij het zoeken van een stageplek, het liefst natuurlijk een plek die past bij wat de persoon leuk en interessant vindt. Dat kan in een winkel, zorginstelling, een school of in een bedrijf zijn.

Wat een deelnemer tijdens de taalstage precies gaat doen, hangt af van de werkzaamheden binnen de organisatie en de mogelijkheden van de deelnemer.

Voor een aantal deelnemers is Pulse op zoek naar begeleiders omdat het zetten van de eerste stap vaak lastig is als je de taal nog niet zo goed beheerst en het de organisaties teveel tijd kost waardoor zij afhaken.

Als begeleider van een taalstagiair ondersteunt u de deelnemer bij het vrijwilligerswerk. U gaat de eerste keren mee en langzaam wordt de begeleiding dan afgebouwd.

Vindt u het leuk om bezig te zijn met migranten en vluchtelingen? Vrijwilligerswerk doen en gelijk iemand ondersteunen bij zijn/haar vrijwilligerswerk? Dan is het worden van vrijwillige begeleider van taalstagiaires misschien iets voor u.

Voor meer informatie of aanmelden als begeleider, kunt u contact opnemen met Ans Tersteeg, sociaal werker Stichting Pulse, tel.: 06- 24332706, e-mailadres: a.tersteeg@stichting-pulse.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws gisteren
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14