Afbeelding

Yee-Haa!

Algemeen 46 keer gelezen

Als kind was ik gék op paarden. Mijn kamer hing vol met paardenposters, ik las de serie Romana en Ragebol helemaal kapot en ik leende altijd de Penny van mijn vriendinnetjes. Als kind was ik ook ont-enorm-zettend allergisch voor paarden. Lees rode vlekken en jeuk als ik maar binnen een straal van een meter in de buurt kwam. Ik wilde op paardrijden. Mocht niet. Achteraf vind ik dat minder gek dan ik het toen vond.
Eens in de zoveel tijd mocht ik mee met vriendinnetjes naar de manege. Voor vijf minuutjes rondjes rijden op een pony had ik een week lang verkoudheid en dikke ogen over. Tot op een dag, ik was al lang en breed volwassen, mijn allergie over was. En dus besloot ik met mijn 32 jaar dat het tijd was voor het najagen van die jeugddroom. Bij de tweede manege waar ik een proefles deed ben ik blijven plakken en nu zit ik dus op paardrijles. Gniffel. Ik ben geen 10 meer en dat merk ik toch wel. Iets minder onbevreesd dan vroegah rijd ik rondjes in de bak. Opstijgen, nog zoiets. Vroeger kon ik dat gewoon, hop. Nu moet ik met een krukje godbetert. Beter voor de paardenrug zeggen ze, dat houd ik mezelf dan ook maar voor.
Inmiddels heb ik drie lessen gehad en ik ga met plezier. De eerste twee keren had ik een heerlijk paard, het ging perfect. De laatste les ging wat minder goed, een pittiger paard en dat was toch wel even zweten. Ik ben er een keer of vier bijna afgegleden, maar ik heb me (vraag me niet hoe) zittend weten te houden. Blijkbaar heb ik ook nog enigszins talent, wie had het gedacht? De inval-instructeur kwam na afloop van les 2 naar me toe. “Is dit echt je tweede les? Jij moet doorgaan!”
En zo hobbel ik elke week mijn rondjes op een paardenrug, hoog boven de grond. En zo heeft deze column ook nog een moraal. Hoe oud je ook bent, hoe suf het ook klinkt: je bent werkelijk nooit te oud om dromen na te jagen en wensen alsnog in vervulling te laten gaan!

Merit van Schalkwijk
meritmaaktmee@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14