Luck Raeck bezorgt zichzelf Kerstcadeau

  •   keer gelezen

Montfoort - Badmintonvereniging Luck Raeck uit Montfoort heeft zich zo vlak voor de Kerst een mooi cadeau bezorgd. Het team won met maar liefst 7 – 1 van ‘t Gein uit Nieuwegein. Dat is een prestatie van formaat, want ‘t Gein is al jarenlang een geduchte tegenstander. De onderlinge wedstrijden gaan al heel lang terug.


Maar vrijdagavond was het Luck Raeck dat een klinkende 7 - 1 overwinning op haar conto kon bijschrijven. Daar leek het trouwens in het begin helemaal niet naar. Het herendubbel ging in drie lange sets uiteindelijk wel naar Leon Lejeune en Rijk den Hartog, maar het was beslist niet makkelijk. Veel beter deden de dames het in hun dubbelwedstrijd. Thalyta Mourik en Inger Goos versloegen hun tegenstander in twee sets met duidelijke cijfers.

De enkelpartijen liepen iets minder soepel. Helaas werd het herenenkel van Leon gestaakt wegens opgave door de speler van ‘t Gein. Leon stond toen wel voor, maar je wilt als sporter wel op een sportieve manier winnen. Rijk had het een stuk moeilijker, want hij had drie sets nodig voordat hij de overwinning op zijn conto kon bijschrijven. Helaas verloor Iris kling haar enkelpartij, maar dit werd door Inger ruimschoots goedgemaakt.

En daarmee stond de eindoverwinning voor Luck Raeck vast. De twee gemengd dubbel partijen gingen uiteindelijk ook naar de spelers uit Montfoort, zodat aan het einde een klinkende 7 - 1 overwinning op het scorebord stond vermeld. Hiermee bezorgde Luck Raeck zich een mooi kerstcadeau. Hopelijk volgen er in het nieuwe kalenderjaar nog meer overwinningen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten