Wethouder Bert Vermeij overhandigt Noëlle Harreveld een bos bloemen. (Foto: Gerard van Hooff)
Wethouder Bert Vermeij overhandigt Noëlle Harreveld een bos bloemen. (Foto: Gerard van Hooff) (Foto: )

Noëlle Harreveld (11) gaat naar NK turnen

  •   keer gelezen

Oudewater - Of Noëlle Harreveld voor eenzelfde sportieve doorbraak staat als olympisch kampioene Sanne Wevers enkele jaren geleden, is nog ongewis. Wel komt de beloftevolle turnster uit Oudewater dit jaar uit op het Nederlands Kampioenschap (NK). Wethouder Bert Vermeij moedigt de 11-jarige alvast aan met een bos bloemen.


Net als vorig jaar beklom meerkampster Noëlle Harreveld onlangs de hoogste podiumplek bij de districtskampioenschappen Zuid-Holland. De prolongatie van die titel leverde haar weer een startbewijs op voor deelname aan het NK. Voor sportwethouder Bert Vermeij was dit voldoende aanleiding Noëlle - die de sprong tot haar favoriete onderdeel rekent - met haar ouders uit te nodigen op het stadskantoor. “Oudewater telt diverse talentvolle sporters en sportsters en Noëlle is er daar een van. Als gemeentebestuur hebben we daar veel bewondering voor en dat willen we ook graag laten blijken,’’ verklaart Vermeij.

De wethouder rekent voor dat Oudewater enkele duizenden actieve sporters telt. Wandelaars, fietsers, volleyballers, voetballers, hardlopers, badmintonners, turners, schaatsers, skeeleraars. Noem maar op. “Mensen die voldoende sporten en bewegen hebben minder kans op gezondheidsklachten. Maar lichaamsbeweging is ook van invloed op iemands emotioneel welzijn, vooral bij kinderen en jongeren. Die kunnen door sporten meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen. Daarom stimuleren wij sporten en bewegen,’’ benadrukt Vermeij die zichzelf graag uitleeft op de schaats en racefiets.

De wethouder heeft het plan opgevat om aan het einde van het jaar sporters en sportsters in het zonnetje te zetten die zich in 2017 op een bijzondere wijze hebben onderscheiden. Een evenement dat wat hem betreft mag uitgroeien tot een traditie. Daarover maakt Vermeij binnenkort meer bekend.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten