Stockphoto De Persgroep
Stockphoto De Persgroep (Foto: )

Barre weersomstandigheden maar wel winst voor MSV’19

  •   keer gelezen

Montfoort - MSV’19 deed dit weekeinde in competitieverband goede zaken door met 1-4 in en tegen Gouderak te winnen, waarmee de Montfoorters de vierde plaats van de ranglijst behouden.


Op papier was de nummer laatst in de competitiestand een gemakkelijke tegenstander. De weersomstandigheden, de veldconditie en een thuisclub die met veel inzet en passie probeerde een goed resultaat neer te zetten maakten het alles bij elkaar een moeizaam middagje voor de equipe van coach Dennis Sluijk.

Zoals te verwachten viel begon de thuisclub verdedigend aan de klus en waren de elf veldspelers van Gouderak vrijwel uitsluitend op eigen helft terug te vinden. Daarbij loerde het op een foutje bij MSV’19.

Tot aan een vijfentwintig minuten spelen lukte deze strategie aardig, maar toen moest de thuisclub toch buigen, alhoewel het daarbij een eigen doelpunt moest incasseren. Een door MSV-er Timo Bakker genomen vrije trap leek voorlangs het Gouderak-doel te gaan, maar werd binnengekopt door een eigen verdediger.

Nog voor het rustsignaal wist Wouter Scholman de stand in MSV’19 voordeel te verdubbelen en schoot Scholman zijn club naar 0-2.

In de eerste de beste minuut van de tweede helft besloot scheidsrechter van Belkum de thuisclub te hulp te schieten en floot hij voor een overtreding van MSV-verdediger Ralph Kolfschoten en wees daarbij naar de penaltystip. Het enige wat Kolfschoten echter deed was de bal tot corner schieten en dan ook nog ruim buiten het eigen zestienmetergebied.

De onbegrijpelijke beslissing van de leidsman, die de MSV-verdediger ook nog een gele kaart voorhield werd tenslotte tot een aansluitingstreffer verwerkt.

De euforie bij de thuisclub duurde slechts een kleine minuut: vanaf de aftrap zette MSV’19 een aanval op, waarbij de bal tenslotte door Timo Bakker in het doel gewerkt, waarmee de marge weer op twee doelpunten stond: 1-3.

Vlak voor tijd werd door Robin Stokman de 1-4 binnengeschoten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten