In de vergadering zijn de terugkerende wethouders Van Beukering (D66), Van den Berg (CDA) en de nieuwe wethouder Lappee (GroenLinks) geïnstalleerd. De SP-wethouder wordt later bekend gemaakt.
In de vergadering zijn de terugkerende wethouders Van Beukering (D66), Van den Berg (CDA) en de nieuwe wethouder Lappee (GroenLinks) geïnstalleerd. De SP-wethouder wordt later bekend gemaakt. Foto: Lysette Verwegen

Harde woorden bij aantreden nieuw college

Algemeen 83 keer gelezen

IJsselstein - Bij het aantreden van het nieuwe college vlogen donderdag tijdens de raadsvergadering de verwijten door de raadszaal. De oppositiepartijen LDIJ, PvdA en nu ook VVD namen in felle bewoordingen de twee terugkerende wethouders onder vuur en betichtten voormalige oppositiepartijen GroenLinks en SP van ongeloofwaardigheid.

De coalitiepartijen D66, CDA, GroenLinks en SP beantwoordden het spervuur met de keuze voor voortgang en stabiliteit en het nemen van verantwoordelijkheid voor belangrijke dossiers.

Alleen Els Kooij van de ChristenUnie zette op gematigde toon in op verbinding: “Dit is een situatie die je niet opzoekt. Ik ben geschrokken van de toon in de social media en de manier waarop er in de media met elkaar werd gecommuniceerd. Ik hoop dat het weer anders wordt. College, raad en stad lijden onder een slecht functionerende organisatie en ook PAUW moet worden aangepakt om onzekerheid onder de mensen weg te nemen.”
De ChristenUnie kan zich vinden in dienstbaarheid, solidariteit en de zorgvuldigheid die in het coalitieprogramma zijn genoemd. “Al zullen we de dossiers ook kritisch volgen. Terugkomen is kwetsbaarheid tonen en ook dat is het nemen van verantwoordelijkheid. Ik snap de vragen maar hoop dat we er samen de schouders onder zetten.”

Ondank alle discussie zijn in de vergadering de terugkerende wethouders Van Beukering (D66), Van den Berg (CDA) en de nieuwe wethouder Lappee (GroenLinks) geïnstalleerd. De SP-wethouder wordt later bekend gemaakt.

De raad besloot ook een raadsonderzoek in te stellen naar het debacle rond UW Samenwerking. LDIJ en SP treffen daarnaast voorbereidingen voor een verdergaande raadsenquête, waarbij betrokkenen onder ede kunnen worden gehoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31