Het naambord 'Nieuw Lindescote' is onthuld door . (Foto: Ulco Wesselink)
Het naambord 'Nieuw Lindescote' is onthuld door . (Foto: Ulco Wesselink)

Nieuw Lindecote nu ook officieel geopend

Algemeen 100 keer gelezen

Linschoten - Nadat bewoners eind december de sleutel ontvingen van hun nieuwe appartement, was gisteren het moment voor de feestelijke opening. Bewoners lieten samen met wethouder Jan Vlaar en directeur-bestuurder Karin Verdooren (GroenWest) een ballonnengordijn omhoog gaan voor het woonzorgcomplex Nieuw Lindescote.

De bewoners zijn blij met hun nieuwe woning. De heer Van de Pol zei het zo: “Ik woon al 76 jaar in Linschoten. Sinds december woon ik met veel plezier in dit gebouw. Ik ga hier nooit meer weg!”

‘Fijn oud worden’

Karin Verdooren memoreerde hoe ruim anderhalf jaar geleden de eerste paal werd geslagen van wat een bijzonder wooncomplex zou worden. Een complex dat plaats biedt aan 33 zorgappartementen voor Welthuis en 14 huurappartementen. Die laatste zijn volledig zelfstandig, maar de bewoners kunnen leunen op de zorg van Welthuis. Mevrouw Van Rooijen, bewoonster vanaf het begin, vertelde enthousiast: “Het is een prachtig complex waar het fijn is om oud te worden. En de opening is bijzonder geslaagd!”

Voor de bewoners van de 33 zorgappartementen was het eveneens een bijzondere dag. Met het planten van een lindeboom werd ook De Lindewaard officieel geopend. Een woonzorgcentrum dat anders is dan het oude verpleegtehuis. Een eigen woning waar je familie en vrienden kunt ontvangen, maar met de achtervang van ondersteuning en zorg waar het nodig is én een gezamenlijke woonkamer per acht bewoners.

Bijzonder project

“We zijn erg blij met dit bijzondere project. Een project waarbij, volgens ons, het mes aan twee kanten snijdt. Zo kunnen bewoners niet alleen prettig oud worden in hun eigen woonomgeving en gebruik maken van zorg. Tegelijkertijd wordt de doorstroming bevorderd. De nieuwe bewoners laten woningen achter, die weer beschikbaar komen voor woningzoekenden. En dat is belangrijk voor de doorstroming”, aldus Karin Verdooren.

De bewoners kunnen vanaf volgende week in de gezamenlijke entreehal met elkaar in gesprek, zittend op het bankje dat zij van GroenWest cadeau krijgen en kijkend naar de historische plaquette die eveneens werd onthuld.

Veel belangstellenden kwamen op de officiële opening af. (Foto: Sybella Dost)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31