Afbeelding
Foto: Hans van Oosterhoudt

Nieuw: Politie sms’t drugsgebruikers in Montfoort en Oudewater

Algemeen 134 keer gelezen

Montfoort / Oudewater - Telefoonnummers van inwoners van Montfoort en Oudewater zijn aangetroffen in de dealertelefoons van twee onlangs aangehouden dealers. Deze burgers ontvangen vanavond, donderdag 26 oktober,  om 19.00 uur een bericht van de politie.

De gebruikers van de bewuste telefoonnummers ontvangen van de politie een sms met de mededeling: “BERICHT VAN DE POLITIE: Uw telefoonnummer is aangetroffen in de dealertelefoon van een drugsdealer.

In mei werd een drugsdealer aangehouden in Montfoort. In juli 2017 vond een aanhouding plaats van een drugsdealer in Oudewater. In beide gevallen ging het om mannen uit Utrecht. Uit het politieonderzoek bleek dat in de telefoons van de verdachten telefoonnummers stonden van klanten uit onder andere Montfoort en Oudewater. Politie en gemeenten hebben daarop besloten tot deze relatief nieuwe benadering om gezamenlijk zowel de vraag- als aanbodkant van de drugsmarkt te verstoren.

Burgemeester Van Hartskamp van Montfoort: ‘Met deze actie willen we zowel de vraag- als aanbodkant van de drugsmarkt verstoren. Aan drugsgebruik zitten grote gezondheidsrisico’s , die in meer of minder mate een impact hebben op de maatschappij in zijn algemeenheid en de volksgezondheid in het bijzonder’.

Burgemeester Verhoeve van Oudewater: ‘Door deze aanpak wordt de drugsgebruiker verantwoordelijk gemaakt voor zijn aandeel in de drugshandel. Drugsgebruik is weliswaar zelf niet verboden, maar drugs worden doorgaans geproduceerd en verhandeld door criminele netwerken die de samenleving ondermijnen. Zonder vraag, geen aanbod.’ 

Teamchef Hazewinkel van de politie: ‘Wij hopen dat de vermoedelijke drugsgebruikers geen drugs meer zullen kopen bij deze dealers. Mogelijk wordt ook invloed uitgeoefend op de handel van andere handelaars.’

De sms-actie beperkt zich tot nummers uit de dealertelefoons, waarvan is vastgesteld dat er wederzijds contact is geweest en die te herleiden zijn tot gebruikers of abonnementhouders uit Montfoort en Oudewater. Drugsdealers hebben behalve een eigen telefoon, meestal ook een telefoon die speciaal voor bestellingen van drugs wordt gebruikt. 

Via de website van de gemeenten worden de ontvangers van de sms gewezen op de gevaren van het drugsgebruik en de maatschappelijke én strafrechtelijke risico’s die gepaard gaan met het gebruik. Gebruikers worden doorverwezen naar de hulpverlening. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31