IJFC Vrouwen 1 wint van sterk Oranje Nassau

Algemeen 67 keer gelezen

Vandaag kwam Oranje Nassau op bezoek. Het elftal uit Groningen speelde vorig seizoen Hoofdklasse en wil daar snel naar terug.

Nadat pupil van de week, Ziva Gerritsen, de aftrap verrichtte en zonder schroom zich een weg zocht door de defensie van ON en scoorde, mochten de speelsters van IJFC en ON de strijd aan.

ON, een sterk team met goed verzorgd veldspel, nam direct het initiatief. Met name de opkomende speelsters zorgden af en toe voor verwarring bij IJFC. Het overwicht werd echter niet direct omgezet in doelpunten en zo hield IJFC de eerste fase stand en kon af en toe een tegenstoot geven. Verrassend genoeg leidde dat tot al snel een voorsprong.

In de 13e minuut was het, de jarige, Lois Spliet die scoorde. Vanuit de eerste echt goed lopende aanval van IJFC. In het midden speelde Robin de bal naar links vanwaar Kirsten de voorzet gaf op, de vrij gekomen, Lois en die schoot de bal rustig in.

De voorsprong duurde niet lang. Al 3 minuten later stond de 1-1 op het bord, gescoord met een afstandsschot.

Ondanks dat IJFC af en toe behoorlijk achter de feiten aanliep bleef de stand gehandhaafd tot aan de rust.

Na wat tactische aanpassingen kon IJFC in de tweede helft beter anticiperen op het spel van ON. En langzaam maar zeker ook zelf weer tot voetballen komen. Er was voor ON nog een grote kans op een doelpunt vanuit een corner maar de inzet was te zwak.

IJFC voelde de controle groeien en kwam tot steeds meer aanvallen. En zo kon in de 66steminuut Robin Hendriks scoren. Middendoor de bal aangespeeld gekregen van Lois en in de één op één met de keepster succesvol.

Daarna scherp zijn en blijven, om te voorkomen dat de voorsprong weer snel uit handen gegeven zou worden. En dat deden de IJFC vrouwen. Sterker nog, ze bleven de aanval zoeken en zo kreeg Lois haar 2de cadeautje deze middag. In de 72ste minuut onderschepte Robin de bal en gaf een steekballetje op Lois die zo vrij voor de keepster kwam en inschoot. ON speelde met steeds minder overtuiging en zo werd deze stand ook de eindstand.

En superprestatie tegen dit sterke team uit Groningen. Na zeven gespeelde wedstrijden is duidelijk dat er meer kapers op de kust zijn want er zijn, op een enkel team na, niet hele grote verschillen in niveau. Dat maakt de competitie boeiend. De fitste en meest gefocuste selectie zal uiteindelijk kampioen worden.

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 22 uur geleden
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14