leerlingen aan het werk in de unit
leerlingen aan het werk in de unit Foto: Melchior Hendriks

‘Op WIJ ontdekt ieder kind zijn eigen mogelijkheden’

Algemeen 86 keer gelezen

Kies je voor een basisschool in de buurt of voor een school met een specifieke onderwijsvorm? Voor basisschool WIJ fietsen ouders en hun kinderen graag een stukje verder.

Bent u ook geïnteresseerd in een gewone basisschool met een vernieuwend onderwijsconcept. Neem dan een kijkje op WIJ en ervaar het vernieuwend onderwijsconcept. WIJ heeft op woensdag 22 november een open lesdag. U bent van harte uitgenodigd tussen 09.00 en 14.15 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken voor een rondleiding: telefoon 030-6882725 of e-mail: info@basisschool-wij.nl. Voor meer informatie: www.basisschool-wij.nl.

Basisschool WIJ is de naam van een nieuw type basisschool in IJsselstein, gesitueerd dichtbij de uitvalswegen. De school is dit jaar gestart op een tijdelijke locatie, alvorens komend schooljaar te starten in een schitterend nieuw gebouw. De kinderen voldoen bij taal, rekenen en wereldoriëntatie aan de basisvaardigheden die de onderwijsinspectie stelt. Daarnaast wil WIJ dat de leerlingen de deur uitgaan met een open, onderzoekende blik en een empatische en tolerante houding. “Mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan een samenleving die voortdurend verandert.”

Basisschool WIJ maakt onderdeel uit van Stichting Trinamiek. Vanuit een gezamenlijke visie richt WIJ zich op boeiend onderwijs voor ieder kind. Ieder kind mag bij WIJ zichzelf zijn en wordt uitgedaagd bij het ontdekken en ontwikkelen van unieke talenten en kwaliteiten.

In het onderwijsconcept van WIJ zijn aspecten van andere onderwijsmethoden terug te vinden. Er wordt zelfstandig gewerkt met dag- en weektaken uit Daton en gebruikgemaakt van sommige lesmaterialen uit Montessori. De leerlingen zitten in units met twee of drie leeftijdsjaren bij elkaar, vergelijkbaar met de stamgroepen van Jenaplan. Binnen het concept is de ontwikkeling van de leerling leidend. Niet alleen op rekenen en taal, maar ook op de creatieve en culturele vakken.

Op WIJ zijn leerlingen bewust van hun eigen leerproces. Doelen worden vooraf geformuleerd en de koers wordt gezamenlijk met de kind, leerkracht en ouder uitgezet. Ieder kind werkt aan de hand van een portfolio. De leerkrachten ondersteunen het kind in het leerproces. Het is een misvatting dat op WIJ geen structuur is. Die is er juist wel, want in dit onderwijsconcept hangt alles met elkaar samen.

Leerkrachten zijn ook vakspecialisten in bijvoorbeeld taal of rekenen. Kwaliteiten kunnen zo beter worden ingezet. Je bent met meerdere collega’s verantwoordelijk voor een grote groep kinderen. Je moet goed kunnen samenwerken. Die integrale verantwoordelijkheid komt ook tot uiting in de ruimtes. WIJ heeft in de units weinig deuren; de leeromgeving is daarmee open en transparant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14