Afbeelding
Foto: Sylvia van Halm

Vaker curlen voor groepjes op Woerdense ijsbaan

Algemeen 132 keer gelezen

Wie wordt dit nieuwe winterseizoen Curlingkampioen van Woerden? Op de Woerdense ijsbaan aan het Kerkplein start binnenkort weer de curlingcompetitie die ieder jaar op veel enthousiasme mag rekenen.

Curling lijkt een beetje op jeu de boules, maar wordt gespeeld met een soort fluitketels. Die glijden – als de curlers de baan goed prepareren – recht op hun doel af over het ijs. Tussen het curlen door drinken de spelers een glühwein of warme chocolademelk. Naast de competitie kan er op doordeweekse avonden ook ‘vrij’ gecurled worden.

Meer curlingwedstrijden

De curlingwedstrijden op de Woerdense ijsbaan zijn buitengewoon populair. Voor de curlingcompetitie stromen de aanmeldingen altijd zo snel binnen dat de competitie meestal binnen een paar dagen volledig is volgeboekt. Daarom zijn dit jaar de wedstrijdmogelijkheden uitgebreid. Het aantal deelnemers is verhoogd naar 64. Daarnaast organiseert de ijsbaan ook dit jaar weer avonden waarop ‘vrij’ gecurled kan worden. Wie met familie, vrienden, kennissen of collega’s in ongedwongen sfeer voor een curlingwedstrijdje het ijs op wil, kan zich aanmelden. Teams kunnen tussen 18.30 en 22.15 uur voor één uur een of twee banen reserveren. De kosten bedragen 8 euro per persoon. Daarvoor krijgen deelnemers behalve de baan ook een drankje. Op de website (onder ‘Activiteiten’) is te vinden wanneer er nog plek is. Aanmelden kan via de website of via curling@woerdensewinterweken.nl

Goed doel

Het curlen wordt dit jaar georganiseerd door JCI Het Groene Hart (bekend van o.a. Woerden City Karting). Deze enthousiaste club organiseert activiteiten waarvan de opbrengst naar een maatschappelijk goed doel gaat. Voor dit jaar is dat de lokale stichting Thuishuis Woerden. Het Thuishuis-project is een nieuw initiatief in Woerden dat ondersteuning biedt aan alleenwonende en deels eenzame ouderen (60+). Onze maatschappij individualiseert meer en meer, gezinnen worden kleiner, kinderen wonen vaak niet meer in de nabijheid van hun ouders. Tegelijkertijd wil de overheid dat burgers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun welzijn. Dit is niet altijd even makkelijk. Vooral bij ingrijpende gebeurtenissen zoals pensionering, het overlijden van een partner of echtscheiding, kunnen mensen het moeilijk vinden contacten te onderhouden en de stap naar buiten te maken.

Kijken bij curlingcompetitie

Wie alleen maar wil kijken naar de voorrondes voor de curlingcompetitie: dat kan ook. De voorrondes gaan vanaf 11 december van start op diverse doordeweekse dagen. De plaatsingsrondes voor de finale zijn op donderdag 4 en vrijdag 5 januari. Op zaterdag 6 januari vindt de Grande Finale plaats. Er wordt dan gespeeld van 18.30 tot ongeveer 22.00 uur.

Veel bedrijven hebben zich dit jaar aangemeld voor eigen curlingwedstrijden. Ze combineren die vaak met een etentje bij een van de restaurants aan het Kerkplein. Voor bedrijvencurling zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

IJsbaan Woerden is een initiatief van de Woerdense Rotaryclubs. Alle activiteiten op de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

Bij de foto: Spanning en vooral veel lol tijdens de curlingcompetitie (foto Sylvia van Halm)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht als eerste aan de slag met concrete maatregelen tegen te vol stroomnet Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Montfoort zet met beleidsplan integrale schuldhulpverlening in op 'grip op geld' houden Nieuws gisteren
Afbeelding
Vacatures Dumaco Montfoort: kom jij bij ons werken? advertorial 25 apr, 08:50
• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 25 apr, 08:46
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31